Gamlafarmor och William

Igår hälsade Victor på sin farmor för första gången på länge! Hon är fullt vaccinerad och har verkligen längtat efter att få träffa sina nära och kära igen. Victor skickade en helt underbar bild på henne och William igår när dom var där 🙂

Efter att ha postat denna bilden på Instagram och Facebook så fick jag en kommentar om att fortsätta följa restriktioner, att man inte vet hur bra skyddade äldre är av vaccinet och det gäller att hålla ut nu. Men jag känner bara nej, det är så mycket mer som behövs vägas in och det går inte att följa paragrafer punkt till pricka.

Det här är en människa som är 94 år gammal, vi har inte lyxen att hålla ut. Varje dag vi inte ses kan ha varit den sista vi kunde ses. Det är sorgligt nog att hon suttit ensam i sin lägenhet när det enda hon lever för är sina nära och kära. Jag tar inte åt mig ens en gnutta av kommentaren jag fick för jag vet att det var rätt för Victor och William att träffa gamlafarmor igår. Jag har själv förlorat min morfar i corona och min stora ånger är att jag inte träffade honom överhuvudtaget pga corona-restriktionerna, men han var inte så gammal så jag trodde han skulle överleva pandemin och att vi skulle ha flera år tillsammans, ack så fel jag hade. Jag hade gett vad som helst för att gå tillbaka i tiden och träffa honom under pandemin.

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. M

  Håller med dig till fullo. Barnens gammelmormor och gammelmorfar liksom mor och farföräldrar har vi träffat som vanligt. De äldsta har vi dock träffat mest utomhus men nu som vanligt sedan de är vaccinerade. Jag förstår inte folk som kan tycka att det är okej att inte leva den tiden man har kvar. Många äldre hade hellre träffat nära och kära med risken att bli sjuka än att vara isolerade som de varit på t.ex äldreboenden osv. Sen förstår man ju att man var tvungen att försöka att hålla smittan nere men det blev på bekostnad av äldre ändå. Ta absolut inte åt dig av kommentarerna. Lev som du tycker är rätt.

  Svara
 2. Johanna

  Jag håller med dig. Om en person är vaccinerad så kan den träffa andra (som inte känner sig sjuka).
  Det finns absolut folk som blir sjuka i corona trots vaccin, men risken för psykisk ohälsa m.m när man inte få träffa någon är säkert större än risken att få svår corona när man är fullt vaccinerad.

  Vi träffar man mans farmor som är 101 utan att känna att vi gör fel. Året hon fick leva själv var svårt, nu är vi försiktiga med henne men hälsar på både inomhus och utomhus. Man vet inte när livet förändras.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här