Okategoriserade

Nya sovtiden och Lucas säng

Just det, ni vill säkert veta hur det går för oss nu när vi har lagt Lucas tidigare. Nu har det gått 3 nätter som vi har lagt honom så att han har somnat strax efter 20. Det har funkat mycket bättre. Lucas är piggare på morgonen och är lätta att väcka. 2 mornar utav 3 så har han vaknat av sig själv till och med 🙂 Vi kommer prova att lägga honom klockan 19 också men man får skynda långsamt, nästa vecka kanske är lagom att börja med det.

Nu sover han 10 timmar och vaknar ju av sig själv på morgonen. Jag trodde att han kanske behövde sova 11 timmar men vi får väl prova och se vad som händer om vi väcker honom klockan 19.

Ärligt talat så trodde jag faktiskt aldrig att det skulle gå så lätt och bra att lägga honom tidigare. Han är oftast som mest aktiv, lekfull och sprallig mellan 19-21. Om vi inte hade bestämt oss för att han skulle sova 21 så hade han inte somnat förrän vid midnatt. Han är nog en nattuggla precis som sin mamma och pappa. Jag till exempel, jag blir alltid piggare på kvällen än på kvällen.

Vad har Lucas för säng?
Jag har fått några frågor på vad Lucas har för säng. Han har en IKEA Hemnes dagbädd. Den är egentligen lite för smal för ett rörligt barn så just nu har vinden alltid utdragen så att det blir en dubbelsäng. Jag köpte ett sånt där räcke på IKEA att ha på kanten av sängen men den blev inte högre än själva madrassen. Så det hjälpte inte… Men jag ska visa nån dag vad jag menade. Ni kanske har nåt tips 🙂

IMG_1973.JPG

6 Comments

  • Sandra

    Skönt att han är piggare! 🙂 Pröva rulla en filt och lägg under madrassen så den lutar innåt. Alternativt dra ihop till enkelsäng och lägg andra madrassen på golvet. Han kommer troligen inte ramla ur så många gåmger. De lär sig snabbt. Vår dotter var 1.5 år när hon fck stor säng. Fram till idag när hon är 3 år så tror jag hon ramlat ur 2 eller 3 gånger.

  • Niki

    Han kanske var övertrött vid den tiden och därför överaktiv? Dottern verkar inte heller trött vid 19 men lägger vi henne så somnar hon! Har du provat att ha två stödbrädor PÅ varandra så det blir högre?

  • Stina

    Dottern snart 6år är väldigt kvällstrött, men när tröttheten slår in blir hon superaktiv. Aldrig ledsen, arg eller gnällig utan glad, ”pigg” och sprallig. Hon gör så för att hålla sig själv vaken för om hon sitter still eller ligger ner somnar hon direkt. Så har hon alltid varit…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.