Okategoriserade

Brasilianska sjukhusbesök

Igår åkte vi till sjukhuset, till akuten. Det var helt sjukt hur mycket folk det var där, det var helt fullt med folk som satt utanför akuten och väntade på att få komma in. Det var inte alls som i Sverige där man får vänta inomhus och dörrarna var gjorda av glas som öppnar sig automatiskt när man kommer nära dörren. Här var det en vakt bestämde vilka som skulle få komma in och öppnade en jättelik port/grind eller vad man ska kalla det. Porten hade bara öppet med några spjäll i ansiktshöjd så att man nätt och jämt kunde se vaktens ansikte. Det kändes som värsta fängelset! (Önskade att jag hade tagit en bild på det här!) Och jag fick lite panik när var vakten inte lät oss båda följa med in. Jag ville inte gå in själv med Lucas för jag vet att det är svårt att förstå allt läkaren säger på portugisiska, men om jag inte följde med in kommer ju ingen kolla mitt öga. Jair gick in och jag stod ensam kvar därute. Kändes jättejobbigt för jag visste ju inte vad som skulle hända med Lucas och jag hade ingen telefon så jag kunde inte få nån info heller…

Någon minut senare kom Jair ut igen. Han sa att det var så mycket folk i sjukhuset (läs: fängelset 🙂 ) att det skulle dröja hela dagen. Så vi åkte till ett privatsjukhus, ProBaby, för barn som ska vara väldigt bra.

Det kostade 600 kr för en undersökning av läkare och sen fick vi betala ytterligare 120 kr för röntgen av Lucas lungor. (Det kändes inte så farligt ändå och kanske få vi igen pengarna på försäkringen sen.) Det kändes jättebra att läkaren gjorde en så grundlig undersökning, eftersom han hostade så mycket. Han har inte kunnat sova på nätterna för när han ligger ner får han såna hostattacker att han inte kan andas. Tanken slog mig att det kunde vara lunginflammation (min pappa dog nästan i det när jag var gravid med Lucas) så jag ville verkligen att han skulle få en ordentlig undersökning! Det var ingen lunginflammation så Lucas fick hostmedicin och nässpray på recept.

När vi var hos läkaren passade Jair på att fråga om mitt öga och läkaren konfirmerade att det är ögoninflammation och skrev ut medicin på recept även till mig. Usch det här med ögat är verkligen jobbigt. Jag var alldeles utmattad igår och somnade tidigt trots att jag hade sovit på dagen. Det är ansträngande att inte kunna se ordentligt. Ögat vätskar mer än vanligt och det blir lite klistrigt så när jag sover kan jag inte öppna ögat helt utan att tvätta först. Ovanpå ögonlocket är det som en mjuk påse med vätska. Det är lite bättre idag även om det fortfarande är svullet och lite svårt att se. Nu hoppas jag bara att jag inte ska smitta mitt andra öga eller nån annan här i familjen!

3 Comments

  • Jannice

    Vi har det rätt bra i Sverige med andra ord!? Det lät riktigt hemskt det där med att en vakt ska stå och släppa in folk.. Usch!
    Vad skönt att det inte var någon lunginflammation och jag hoppas att ni båda blir bättre snart.
    Kram!

  • A

    Brasilien kanske skulle satsa miljarder på vården istället för VM som många brassar ändå inte har råd att se live. Brasilien kommer inte tjäna på VM men FIFA roffar åt sig miljarder. Undra om dom som blivit av med sina hem får något? Fy…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.