Okategoriserade

Hyn efter amning – före- och efter-bilder

Ni som har hängt med länge här vet att jag har tampats med dålig hy länge länge länge. Redan innan jag fick Lucas så hade jag problem och ett tag åt jag till och med Tetralysal som är läkemedel mot akne, men dom funkade inget vidare på mig. Visst försvann finnarna snabbare men dom blev större och lämnade enorma röda ärr som tog lång lång tid att bleka. Så jag började med P-pillrena Yasmine och då lyckades jag håll hyn i schack. Ibland när jag fick ett utbrott så la jag aloeveramask några gånger tills det hade lugnat sig. Mineralsmink från Loreal var också till stor hjälp för att undvika utbrott. Mineralsmink är bättre än foundation och brunkräm eftersom det andas bättre och inte lägger sig i porerna på samma sätt.

När jag slutade med mina P-piller för att bli gravid med Lucas fick jag bara lite finnar i början och när jag var gravid var min hy superfin 🙂 Men under hela amningen har min hy varit katastrof. Det har varit riktigt jobbigt stundtals och vissa dagar har jag inte velat gå ut överhuvudtaget. Under sommaren tvingade jag mig ut utan smink vissa dagar för att få sol i ansiktet så att finnarna försvann, men det var otroligt jobbigt. När det var som värst kunde jag inte använda smink för då blev det värre. Jag tog tyvärr inga bilder när det var som värst, självkänslan var i botten då och jag vill inte ta nån bild och minnas hur jävligt det såg ut.

I höstas gjorde jag dyra ansiktsbehandlingar med AHA-syra. (Se här för Före-Efter-bilder från AHA-ansiktsbehandlingarna). Det blev bättre då, men jag hade hoppats på ett mer permanent resultat. Jag tror att min hy har blivit slätare och mindre rödflammig sen jag gjorde ansiktsbehandlingarna men finnarna kom fortfarande tillbaka. Jag lärde mig att godis och mycket gluten förvärrade det hela. Men trots att jag har avstått godis och bröd och haft tillgång till mycket sol här i Brasilien har jag i omgångar haft hemska utbrott, särskilt i ansiktet och på ryggen.

Men så, när jag slutade amma, så försvann alla problem! Nu är min hy kanonfin sen flera veckor tillbaka, både i ansiktet, på ryggen och på bröstet. Jag fick inte ens några förkylningsfinnar när jag hade influensan! Jag får nån enstaka lite då och då, men det är oftast inte mer än en finne åt gången och dom försvinner snabbt. Tänk att amningshormonerna kunde bråka så mycket med min hy! Jag har alltid trott att jag skulle ha mest problem under graviditeten men det hade jag inte.

20140620-154111.jpg

20140620-154123.jpg
Före-bilderna är i höstas innan jag gjorde ansiktsbehandlingarna och efter-bilderna är nu

Jag är väldigt glad för att jag äntligen fått tillbaka min hy 🙂

 

 

Nu funderar jag lite på om jag skulle kosta på mig någon rejäl ansiktsbehandling för att jämna ut min hud permanent, minskar förstorade porer och som tar bort rodnar från gamla finnar. Finns det såna behandlingar? Jag är inte så bra på sånt här, men jag är säker på att det finns behandlingar som min hy skulle förbättras av om jag bara kostade på mig. Någon som har gjort nåt sånt? Jag har även en leverfläck och en konstig hård prick, typ vårta som jag skulle vilja ta bort men jag vill ju inte ha ett fullt ärr. Någon som kan rekommendera nån klinisk för detta? När jag ändå är igång så funderar jag på att fylla ut min pannrynka också. Jag vill inte ha lugg längre så då skulle det var snyggt om jag slapp pannrynkan. Får se om det blir nåt av allt detta, jag prioriterar jämt massa andra saker först. Jag är inte så fåfäng med mitt utseende egentligen men nu när hyn har blivit så bra så skulle det var kul att toppa den ändå lite mer. Den har ju varit med om en hel del detta och förra året om man säger så.

 

20140620-154250.jpg

One Comment

  • A

    Tips från en som lidit av acne är att låta huden bara vara. Nu när du är acnefri tycker jag du ska låta den vara. Inget är permanent .. Så länge man är fri från sina acnepriblem så kommer hyn läka. Djupa ärr kommer
    Vara där men du kommer bry dig allt mindre. Det är självkänslan man ska jobba på. För då bryr man sig inte längre. Satsa på bra ansiktsprodukter

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.