Danmark

Weekend i Danmark del 3 – Lalandia

På lördag eftermiddag bar det vidare till Lalandia och Aquadome där vi tillbringade resten av dagen. Jag måste säga att jag blev sjukt imponerad av Lalandia. Jag trodde att det ”bara” var ett vattenland, men det är ju värsta semestercentret! Här inne såg det ut som att man var på någon exotisk semesterort med blå himmel och strandpromenad. Det fanns en massa små shoppar, restauranger, golf, bowling, skidåkning, bergsklättring… ja allt möjligt! Och så det stora vattenlandet Aquadome! Här hade man lätt kunnat tillbringa en hel semestervecka om man skulle velat 🙂

På Lalandia fanns det massor av olika vattenrutschbanor – jag ÄLSKAR det! Jag vågar inte åka ”fritt fall” eller rutschkanor där man ska åka med huvudet före, men jag ÄLSKAR dom när man sitter i en stor badring och det är sååå roligt att Lucas kan åka det mesta nu. Isadora vågade också hänga med denna gången så vi åkte en där man satt på en stor madrass med fyra platser. Vad jag inte visste var att det här var den läskigaste av dom alla!

Rutschkanan går på utsidan av byggnaden så man kunde inte se vad som skulle hända, men helt plötsligt åker vi ner i något rör i ”fritt fall” och jag tänker ”herregud, Isadora kommer flyga av!” men det gjorde hon såklart inte, däremot var stackarn vettskrämd och det enda jag kunde säga var ”Isadora, håll fast dig!”. Stackars Isadora! Efter det blev det lite lugnare grejer för oss alla tre 🙂 Jag och Lucas hittade i alla fall en favorit – Twister. Så rolig! Jag älskar när det killar lagom mycket i magen 🙂 Haha! Men jag gillade även den där stora ”Tornado” trots överraskningsmomentet.

På Lalandia har dom också Europas längsta ”Wild River”, den går utomhus året om! Jag tyckte den var en aning för kall för mig, men ser framemot att testa den under sommartid istället 🙂

img_2953
img_2975
img_2974

Det fanns en jättelik ställning med en sån där hink som fylldes på och rätt som det är töms ut över alla som är på den, vågbassäng, flera lekbassänger, bubbelpool, varma barnpooler, bastu och restauranger där inne också. Ja, allt man kunde önska sig av ett badland fanns i Aquadome!

En riktigt grym grej som jag önskar fanns på vårt badhus också var ”spjälsängarna” där man kunde sätta yngre barn eller lägga ner dom när dom somnade. Det fanns både inne på badlandet och i omklädningsrummet och underlättade verkligen så mycket för oss med Oliver. Han tog en tupplur där och fick även vara där när jag bytte om, annars traskade han bara iväg hela tiden – knasbollen 🙂

Efter att ha badat i många timmar, duschade vi och köpte med oss Takeaway precis innan stängning som vi åt på hotellrummet. Efter det däckade hela familjen ganska så direkt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.