Okategoriserade

Weekend i Danmark del 4 – LEGOLAND

På söndagen, sista dagen på resan, blev det såklart – LEGOLAND! Vi var såååååå taggade på Halloween på LEGOLAND och såg verkligen framemot lagom läskiga spöken och monster och det var precis vad vi fick! Hela parken var utsmyckad med LEGO-pumpor, skelett och LEGO-gubbar i Halloween-skrud.

Miniland, miniatyr-städerna som är byggda av LEGO var också Halloween-pyntade och det fanns skelett, zombies och häxor på besök. Dom hade till och med ”Halloweenmaskerad-tävling” i flera städer. Detaljnivån är imponerande i vanliga fall, men nu var det liksom ännu roligare att gå och titta!

Min favorit var nog det dom gjort vid en kyrka, en man står och friar till sin blivande fru och runt hörnet är det en massa LEGO-zombisar som är på väg upp eller redan uppe ur marken. Inlevelsen! Älskar det!

img_3162
img_3175

Förutom detta hade LEGOLAND anordnat med ”Brick or Treat” som gick ut på att man fick köpa en ”bus-eller-godis”-påse och sen gå till dom olika båsen runt om i parken för att samla godis och LEGO i sina påsar. Det fanns också åtminstone två spökhus, ett för större barn och ett från 5 år. Vi var på det från 5 år och det var faktiskt ganska läskigt trots att man kunde säga ”sch” till spökena som då backade på en gång.

DJ Dracula hade också dansuppvisning och lyckades ragga upp halva publiken som stod och svängde på sina lurviga 🙂

Lucas, Isadora, Victor och jag åkte också massor av berg-och-dalbanor. Min favorit var polarexpressen där man i mitten på berg-och-dalbanan faller rakt ner en liten bit som ett överraskningsmoment. Om jag inte hade vetat att det skulle hända så hade jag trott att den var slut eftersom man står still.

img_3102
img_3104

Stackars Isadora såg vettskrämd ut, men det var hon inte. Hon älskade berg-och-dal-banorna och åkte samma om och om igen! Haha!

En annan höjdpunkt som ni inte får missa om ni besöker LEGOLAND är brandbilarna! Det är en tävling där man ska pumpa så att brandbilarna åker framåt och sen pumpa vatten för att släcka en eld och sen åka tillbaka. Jag, Lucas, Isadora och William åkte i en brandbil. Fy bubblan vad jobbigt det var! Mjölksyran i armarna haha! Men sååå. himla rolig och jag ville bli varm och det blev jag verkligen 🙂 Jag frös inte något mer den dagen 🙂

Till William fanns det bl.a. Jeep Safari (typ Farfarsbilarna), tåg som gick genom parken, båtar, Små grodorna, Duplo-lekrum och Duplo lekplats.

Innan vi åkte hem så blev det också en kaffe och barnen drack varm choklad med zombieslajm (grön grädde) 🙂 Oliver fick en vegansk blåbärsmuffins som han mumsade i sig med god aptit 🙂

Efter en heldag på LEGOLAND åkte vi hem till Sverige igen – trötta men otroligt nöjda med denna fantastiska resa!

Är det förresten något ni undrar över så är det bara att fråga! Jag försöker täcka in de vanligaste frågorna som jag fått på instagram i mina inlägg, men skulle det vara något annat så tveka inte att fråga!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.