Danmark

Weekend i Danmark del 2 – LEGOHOUSE

Om ni såg vloggen igår, så har ni redan sett vad vi hittade på i lördags när vi var nere i Danmark, men jag tänkte jag skriver och berättar ändå 🙂 I lördags startade vi dagen med LEGOHOUSE som vi hade hört så mycket gott om. Det var till och med flera följare som skrev att det var bättre än LEGOLAND och det var nog lite svårt för oss att förstå. Vi fattade liksom inte riktigt vad LEGOHOUSE var för nåt, men nu när vi vet så håller vi med! Hade vi bott i Billund eller i närheten så hade jag skaffat årskort där, utan tvekan! Vilket fantastiskt roligt ställe!

dsc02897
dsc06052

På LEGOHOUSE fanns massor av fascinerande LEGO-byggen att titta på och höjdpunkten var helt klart ett rum med tre jättelika världar! Man kunde stå och titta hur länge som helst för ju mer man tittade ju fler nya saker hittade man. Dessutom blev det dag och natt i världarna och då kom ”staden” till liv på nytt sätt med sirener osv. Det var sååååå häftigt! I dessa världar hade LEGOHOUSE också gömt 12 spöken och 6 batmans. Om man hittade alla spöken eller alla batmans så fick man ta en bild med LEGO-pokalen. Det var vi ju såklart tvungna att göra! Vi gav oss på att hitta de 6 batmans, men en gömde sig ordentligt. Herregud så vi letade! Men tillslut hittade vi! Sååå himla roligt!

dsc06074
img_2875

Lucas och Isadora med LEGO-pokalen 🙂

Efter letandet var ganska möra och gick vidare. Det fanns hur mycket som helst att göra, men nästa grej vi fastnade på var att bygga en stad på ett ”skärmbord”. Lite svårt att förklara, men det var en digital skärm där det sprang runt en massa gubbar som önskade att man hjälpte till att bygga en stad åt dom. De ville ha fabriker, växter, hus och mataffärer och när dom var nöjda gick dom och såg på fotboll eller gokart på stadium och då spelades det upp som en liten film. Intill detta fanns en tågbana av duplo som dom minsta kunde pilla med. Här lekte både William och Oliver länge.

dsc06092
dsc06067
dsc06079

Det blev också en liten visit nere i museet och sen åt vi lunch på restaurangen MINI CHEF som också ligger i LEGOHOUSE. OBS! Här måste man boka bord, annars är det med största sannolikhet bokat! Här bygger man sin beställning med hjälp av LEGO och blir serverad av dom två robotarna Robert och Roberta! Helt klart ett roligare restaurangbesök för barnen! Detta kan varmt rekommenderas 🙂

img_3281-1
img_3280-1
img_3283-1

Efter detta bar det vidare till Lalandia 🙂 Jag berättar mer om detta i nästa inlägg 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.