Danmark

Weekend i Danmark del 2 – Fårup Sommerland

– Pressresa med Stena Line & Fårup Sommerland –

Det var med stor möda som barnen öppnade ögonen på lördagsmorgon. Jag har nog aldrig sett dom sova så djupt och så länge utan att vakna en enda gång. Dom måste varit helt utmattade efter allt roligt som hände under fredagen 🙂 Strax efter 08.00 började båda två röra på sig exakt samtidigt i våningssängen, Lucas däruppe och Isadora därnere.

org_dsc03557
org_dsc03556

Efter frukost bar det av till Fårup Sommerland som ligger cirka 1 timme med bil från Fredrikshavn.

org_dsc03594
org_dsc03583
org_dsc03593

Ett hett tips när ni ska till Danmark är att spana in Stena Line Golden Deals för massor av bra erbjudanden och rabatter! Fårup Sommerland är bara ett av alla dom ställena som har en schysst deal för dig som reser med Stena Line.

Fårup Sommerland är precis vad det låter som, en nöjespark med både åkattraktioner och vattenland. Vi hade tyvärr lite smått otur med vädret för det var kallt i luften och absolut inte badväder, men det gjorde inget för vi hade fullt upp med alla karuseller istället. Det fanns verkligen hur mycket som helst att göra! Vi började med att åka en liten berg-och-dalbana som även Isadora fick åka tillsammans med en vuxen. Sen gick vi vidare till en annan barnattraktion som var Fritt Fall, fast det hade jag inte fattat… Haha!

Vi stod i kö och jag babblade en massa så när jag väl satt i åkattraktionen så hade jag ingen aning om vad som skulle hända. Plötsligt släpptes vi i full fart neråt och jag tappade andan, så överraskad blev jag. Sedan höll attraktionen på så säkert 10 gånger till, som jag skrek! Haha! Kika in i höjdpunkten för resan på min instagram så får ni se hur jag skriker som en galning. Haha!

Vi köpte en jättelik rosa sockervadd till barnen. Lucas smakade lite men tyckte att det var för kladdigt så Isadora fick ha den för sig själv. Hon var HELNÖJD och slutade inte äta förrän hon var helt nerkladdad.

org_dsc03614
org_dsc03636

Efter sockervadden var det dags att åka lite mer karuseller. Lucas och Victor åkte den här slänggungan två gånger på raken! Det är det som är fördelen med att vara här en dag med halvbra väder, man slipper stå i kö 🙂

Den gick både framlänges och baklänges. Lucas älskade den och hade gärna åkt den igen men eftersom Isadora var lite för kort så valde vi att gå vidare till en karusell som hon också kunde åka 🙂

Det fanns häftiga attraktioner som ett tokigt hus som kallades för rävlyan (kolla höjdpunkten i instagram) och en skattjakt som börjar med en labyrint. Labyrinten mynnade ut i en rutschkana uppe bland trädtopparna och efter det en gedigen hinderbana bland träden, så häftigt!

org_dsc03597
org_dsc03641
org_dsc03607-1

Det fanns åkattraktioner för alla möjliga åldrar och smaker. Lucas gillade verkligen slänggungan, men rävlyan och skattjakten är också hans grej. Isadora är mer äventyrslysten och det fick hon verkligen utlopp för när vi startade vårt besök med dom två läskigaste sakerna, fritt fall och berg-och-dalbanan 🙂

Vi avslutade med en lugnare åkattraktion som även dom riktigt små barnen fick lov att åka. Och sist men inte minst, innan vi gick hem, så köpte vi SÅKLART en portion med danska churros! Inga churros är nånsin så goda som dom danska, alltså MUMS!

Alltså den chokladsåsen är helt insane….!!! Mums!

Lagom till att parken stängde begav vi oss hemåt, trötta men mycket nöjda efter en fantastisk dag på Fårup Sommerland 🙂 Vi kommer mer än gärna tillbaka när det är lite varmare så att vi kan utforska vattenlandet också!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.