Okategoriserade

Vilka är vi? Och vem är du?

Herregud vilken morgon! Min bloggapp har på bara ett par timmar skickat notiser i omgångar om att bloggen just nu boomar! Sååååå himla roligt! Det verkar som att det även är en hel del nya besökare så därför tänkte jag passa på att berätta vilka vi är 🙂

Jag kan börja med mig själv kanske, jag heter Emma och är 32 år. Jag har drivit den här bloggen sedan 2012, när jag blev gravid med sonen Lucas. Jag är otroligt fascinerad över kroppen och har grottat ner mig i varenda liten detalj kring graviditet, mina favoritämnen är befruktning och förlossning. När det kommer till ägglossning, graviditet, befruktning, symptom osv är jag som en vandrande uppslagsbok. Haha! Numera är jag inte ensam om att driva den här bloggen, min underbara fästman Victor är också en stor del av bloggen han skriver blogginlägg då och då eller så jobbar han häcken av sig med den här fantastiska julkalendern 🙂

Tillsammans bildar jag och Victor en underbar liten (bonus)familj med två kids, Lucas 6,5 år och Isadora 3,5 år 🙂 Ja, jag skriver ”bonus” inom parantes för vi lever precis som en kärnfamilj bortsett från att vi är barnfria två vardagskvällar i veckan 🙂 Vår egentid använder vi oftast till att träna tillsammans, gå på bio, restaurang eller ibland en natt på hotell 🙂

På den här bloggen kommer ni få följa med i vardagen såväl som på resor och utflykter. Ni kommer få läsa om livet från våra olika perspektiv, både som mamma, bonuspappa och så småningom blivande pappa. Ni kommer få läsa om bröllop och om vägen mot en efterlängtad bebis. Det är en spännande tid som ligger framför oss och jag hoppas ni vill hänga med på det 🙂

Nu är jag supernyfiken! Vem är du som läser? Ny eller gammal läsare? Hur hittade du tillmin blogg? Berätta gärna lite om dig själv, har du barn? Gravid? Var bor du och hur gammal är du?

30 Comments

 • Mia

  Jag har läst din blogg sen jag själv var gravid med min förste son som är född september-13 så nästan sen du startade skriva? Jag är 44 år och bor i Kungälv med mina söner födda-13 och -15. Har dom varannan vecka.

 • Elina

  Well, jag tror du har god koll på vem jag är redan, men lämnar ett litet avtryck ändå! ?
  Elina, 32, likt du från Borås men boende i Gbg med min fästman. Läser din blogg lite då och då, vi gick ju sista året (?) på högstadiet i samma klass, så det har varit kul att följa dig! Känns som att man känner dig trots att vi aldrig umgåtts! ?

  • Emma

   Hej finis!! ❤️ Jag tycker det är jättekul att du följer och lämnar ett avtryck då och då ? Du har alltid kloka insikter att dela med dig av och det var kul att träffa på dig på Kulturkalaset förra året tror jag det var? ?

   • Maja S

    En glad tjej på 51. Trillade in på blogg för många år sen. Tror det var medan Lucas var liten o ni var utomlands nånstans. 🙂
    Har följt bloggen av o till.
    Är def inte gravid ?
    Men har 3 döttrar i vuxen ålder o fn 3 barnbarn ❤️ Jobbar som förskollärare i en stad på västkusten.

  • Elina

   Haha, inga problem Maja! ?

   Ja du Emma, har för mig att det var förra året? Känns som att det inte var alltför längesen iallafall! ? Men kul att få träffa dig lite live for once och inte bara vi skärmen! ??

 • Emma

  Jag heter Emma, 29 år idag (!) och har läst bloggen sedan jag var gravid med vår förste son: född -14.
  Son nr 2 är född -16 och nu är vi gravida i v 15 med 3:e barnet.
  Gift sedan 1 år tillbaka (vi har dock varit ihop i 10 år) och bor i Mölnlycke med barnen, min man och vår hund.

  Alltid roligt att följa dig på bloggen, och som läsare känns det ju som man känner dig… har därför varit så roligt att få följa med på din resa – särskilt senaste året! Tänk vad mycket som kan hända på ett år! Grattis till dig och familjen som hittat vad som verkar vara en fantastisk extrapappa och grattis till Viktor som drog vinstlott i att hitta er!
  God jul! ????

  • Emma

   Men underbara du! Jag är glad som har läsare som du 🙂 Tack för allt det fina du skrev om oss 🙂
   Och du, grattis på födelsedagen fast i efterskott 🙂 Och grattis till bebben i magen! Vad kul att du har hängt med så länge och att vi har barn i samma åldrar! Vi ligger bara lite efter med bröllop och en 3:a 🙂

 • Helena

  Jag började läsa din blogg när jag var höggravid med mitt andra barn i början av 2016. Minns inte hur jag halkade in på den men du var ju gravid samtidigt även om din bf var lite senare (min var 20/2) vilket kändes väldigt kul! Har två underbara döttrar, -13 och -16 och är gift med Henrik sedan förra året. Vi bor i hus i Halmstad men jag är född och uppvuxen i Göteborg. Tycker det är jättehärligt med din blogg och du inspirerar verkligen, i stort och smått! Du verkar vara så genuin och kan skriva om känslor på ett äkta sätt och det är inte bara lycka och tillgjord verklighet som på många andra bloggar. Även om du såklart senaste året varit mer lycklig, av väldigt förståeliga skäl!
  Jag kommenterar inte så ofta på bloggen men jag följer dig även på Insta (@lavottan) och där är det ”enklare” att lajka eller kommentera ibland 🙂

  • Emma

   Men åh fina! Tack för alla dina fina ord! Jag är glad att min ärlighet och äkthet har lyst igenom under alla dessa år. Jag har aldrig velat måla upp någon falsk bild av verkligheten för andra för det är ju faktiskt här som jag luftar känslor. Ni som läser bloggen har faktiskt varit ett enormt stöd för mig när det varit jobbigt och när det varit bra som det senaste året så har jag haft en plats att bubbla av lycka utan att tjata hål i huvudet på mina närmsta 🙂 Vad kul att vi har barn i samma åldrar och är på ungefär samma plats i livet även om du redan har hunnit gifta dig. Hoppas på att få lite tips från dig när vi skriver om bröllopsplanering här framöver 🙂

 • Gittan

  Jag heter Gittan och är 32 år, har följt bloggen sedan du började blogga. Letade efter bloggar när jag blev gravid med dottern och hittade då hit. Har en dotter som är född april -13 och en son född juli -15. Är nu även gravid i v 30 med nr 3 beräknad i februari. Vi bor i sambons föräldrahem i ett litet samhälle ca 6 mil utanför Linköping.

  • Emma

   Åh Gittan! Jag minns dig från starten 🙂 Om jag inte minns helt fel så saknade du också magen enormt mycket precis efter graviditeten? Jag kanske misstar mig nu, men om det var du så minns jag att jag kände tröst i dina ord. Jag saknar fortfarande gravidmagen men inte lika mycket som jag gjorde precis efter förlossningen med Lucas för då var det jobbigt. Haha! Grattis till 3:an ❤️

 • Elin

  Läst din blogg sedan Lucas var liten, kommer inte ihåg hur jag hittade den, de kom väl upp nån gång? Elin 33år, 3 barn. 6,5år, 4,5år, 2år.(vill ha fler, men det vill inte pappan). Barnens pappa o jag har varit ihop i 10år. Sålde våran hästgård och flyttade in till centrala Tierp för ett år sedan och väldigt nöjd med det beslutet. Jag är hemma mamma, men funderar på att bli dagmamma, då föräldra dagarna är slut. Dagis för barnen är inte ett alternativ. Jag är också i stadiet då jag måste bestämma vad jag ska ha för jobb/karriär men just på den punkten är jag en velig människa, så det är svårt.
  Är sååå glad för din skull att allt har löst sig så otroligt bra efter jairs bomb, helt sjukt att du faktiskt kunde få ett såå mkt bättre liv! ?. Jag har alltid tyckt din blogg varit bra för att du har varit väldigt seriös med den, du tar reda på saker, svarar så bra på både negativa o positiva komentarer, du säger vettig saker. Du har fakta bakom det du säger. Såå spännande att läsa när ni bodde i Brasilien! Och älskar att följa alla resor?. Och alla klädannonser! Ser fram emot och följa erat liv tillsammans! ❤️

  • Emma

   Men åh tack fina Elin!!! Du är underbar! Blir alldeles rörd av allt fint du skriver ❤️ Jag är också så himla glad, jag hade aldrig kunnat tro att livet kunde bli så mycket bättre!

   Jag hade också velat vara hemmamamma, min mamma var det när jag var liten och blev även dagmamma ett tag. Det är enorm trygghet att få så många år av första delen i livet tillsammans med en förälder ❤️ Jag förstår att det är svårt, men du har inte funderat på att plugga eller så? Man kan ju plugga många saker på distans också… jag pluggade min masterexamen på distans på halvfart 🙂

 • Ellinor

  Jag började läsa din blogg då vi väntade barn och var beräknade samtidigt typ. Lilla Astrid föddes den 22 april, minns att jag var lagom avis när Isadora kom någon dag innan det ? just nu bygger vi vårt egna hus samt väntar vårt andra barn med BF 1 december… ingen punktlig bebis här inte ?

  • Emma

   Men åhhh! Vad kul! Nästan födelsedagstvillingar då ju 🙂 Vad spännande med att bygga hus, vi håller just nu på att diskutera vårt nästa boende för fullt här hemma. Ska vi bygga eller köpa befintligt. En dröm vore ju att bygga men samtidigt vill vi bo kvar i området så det är ett litet dilemma 🙂 Men GUUUUUD så spännande! Den här tiden när man går och väntar på bebis är ju den mest spännande tiden som finns! DU måste skriva när bebisen har kommit!

 • Nina

  Nina 37 år från en mindre stad i Småland. Letade efter gravidbloggar när jag var gravid med nummer 1 och kom till dig och några andra men din är den enda jag läser nu.
  Har 3 söner, 6,5 år, 4,5 år och en på snart 10 månader.

  • Emma

   Men åh vad roligt 🙂 Ja, jag vet att du har hängt med länge vilket jag är väldigt glad för 🙂 Så underbart, är lagom avundsjuk på dig som har en liten bebbe 🙂 Kram

 • Elisabeth

  Jag är 51 år ung 😉 som är gift sedan drygt 27 år och vi har en vuxen son på 24 år som har desintegrativ autism.
  Jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag kom in på din blogg första gången, men fann den väldigt intressant och har följt dig sedan Isadora var runt året.
  Ska läsa om er Spanienresa igen eftersom vi åker ner till Torrevieja över nyår och trettonhelgen. vet att ni tipsade om en grottrestaurang 😉

  • Emma

   Åh ja! Ni får inte missa grottrestaurangen! 🙂 Har ni lägenhet i Spanien eller hyr ni något?
   Kul att du har hängt med så länge och jag är glad om jag kan komma med lite tips 🙂

   • Elisabeth

    Vi ska låna vänners lägenhet 30/12 – 10/1. Vi har pratat om att ev. köpa en lägenhet i Spanien, så vi ska åka runt och checka lite lägen som vi kan tänka oss. Vi har hyrbil hela vistelsen, så den kommer nog att få rulla en del.
    Ja, vi ska absolut köra till grottrestaurangen!

 • Marie Karlsson

  Mirre 40 år, fotograferande smålänning som flyttade till Dalarna för kärleken. Jobbar som tandsköterska idag, men sökt för att plugga till förskola, vilket jag hoppas komma in på. Skriver om min vardag med mycket foto och bilder

  • Emma

   Hej Mirre 🙂 Åh så fint med flytt för kärleken ❤️ Hur trivs du i Dalarna då? Dalarna var mitt favoritlandskap när jag var liten och lite komiskt nog visade det sig att min släkt kommer därifrån från början 🙂 Håller tummarna för att du kommer in på utbildningen 🙂 Kram!

 • Siri

  Hej!
  Har läst din blogg sedan starten, om jag minns rätt, och din blogg är faktiskt den enda jag följer! Du är så sjukt inspirerande, snygg, cool och driftig; en perfekt förebild för mig 🙂
  Själv är jag 33 år och har jag tre barn som är födda 2008, 2010 och 2012. Jag jobbar som ämneslärare och trivs väldigt bra i skolans värld.
  Tillsammans med mina kids bor jag i Lund varannan vecka och varannan vecka håller jag till i Malmö med min pojkvän. Han är dock inte alls lika intresserad av mina barn som Victor är av dina… Får se om en drömprins väntar runt hörnet för mig med, när man läser om er lycka så väcks ju hoppet!
  Stor kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.