Danmark

Vi besöker Djursland del 7 – Sista dagen

– Inlägg gjort i samband med pressresa med Visit Denmark

Nu har jag kommit till sista dagen på vår resa till Djursland i Danmark. Den sista dagen blev inte så lång eftersom båten åkte hem ganska tidigt, men ändå hann vi med ett besök på den kritvita stranden som låg alldeles vid Hotel Marina. Det var verkligen en vacker strand! Vi var där såpass tidigt att det knappt var någon annan där, men det var redan varmt och gott.

img_8049
img_8052

Malin Wollin som också var med på resan tog ett dop i det kalla vattnet. Det såg så härligt ut när hon sprang i även om man visste att det i själva verket kallt i vattnet.

Ett inlägg delat av Malin Wollin (@malinwollin)

Efter besöket på stranden åkte vi vidare till Danmarks första nationalpark Mols Bjerge som är relativt ny. Det var ett stort landskap som var ganska så platt. Vi fick veta att det var platt eftersom isen hade tryckts framåt på den här marken för massa år sedan. Det häftiga med denna parken var att det fanns en slottsruin Kalø Slotsruin där Gustav Vasa hade suttit fängslad i ett år! På den tiden var han en högt uppsatt adelsman och hade det ganska bra i ”fängelset” eftersom han inte satt inspärrad i en cell. Han fick röra sig fritt i slottet, men Gustav Vasa ville såklart inte sitta i fängelse så han flydde genom att hoppa i vattnet och simma till skogen där han sedan sprang. I nationalparken finns det guideturer som visar exakt Gustav Vasas flyktväg, så häftigt! Det finns även en app med en rekonstruktion i 3D som man kan ladda ner till telefonen och använda när man är i slottsruinen för att se hur slottet såg ut förr i tiden. Coolt!!

Efter besöket i nationalparken åkte vi vidare mot båtterminalen. Det var redan dags att åka hem till Sverige igen. Underbart är kort, som min mamma brukar säga 😉 Vi har haft fantastiskt roligt och det var kul att se en annan del av Danmark som vi inte sett förut. Jag kan varmt rekommendera er en semester i Djursland, men om ni verkligen ska hinna med allt så rekommenderar jag att ni stannar några fler dagar än vad vi gjorde 🙂

Tusen tack till Visit Denmark som gjorde detta möjligt och som körde runt på oss för att visa upp allt kul som finns att göra i Danmark! Vi hade fantastiskt rolig resa, både stora och små!

Har ni inte hört talas om Djursland förut eller är sugna på att göra ett besök så har Djursland en egen turistsida där ni kan läsa om allt kul som att finns att göra. Kika in på sidan här: Visit Djursland 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.