Okategoriserade

Vecka 26

Idag är det vecka 26, närmare bestämt vecka 25+3 och bara 101 dagar kvar tills den stora dagen då vi får träffa bebis!

Bebis

Nu väger bebisen knappt 1 kg och är 35 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata. Bebis tränar på att adas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Bebisen kan öppna och stänga ögonen nu. Bebis kan se skillnad mellan ljus och mörker.

Du

6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig. Glöm inte smörja in mage och bröst med olja, det kan eventuellt minska risken för bristningar.

Så här känner jag

Bebis känns mycket mer aktiv nu. De senaste två dagarna är det som att han försöker sparka sig ut eller har en hel fotbollsmatch därinne!! Sötnos!!! Moderkänslorna är redan starka!!! Jag blir så lycklig av att känna honom så tydligt och så mycket!! Men det känns som han nästan aldrig sover, iaf inte när jag gör det! När jag går ligger han stilla, men så fort jag sätter mig vaknar han väl!

Jag har gått upp 5 kg nu så det känns bra 🙂 jag följer min egen kurva 🙂 Magen känns fortfarande lätt, möjligtvis idag när jag tog av mig mammatrosorna, då kändes magen lite tyngre…  Trött… jaa jämt 🙂 Men inte så himla farligt än.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.