Okategoriserade

BM-besök idag

Idag var jag på besök hos barnmorskan. Det var ett ordinare besök, det som man gör runt vecka 25. Då kollar BM blodvärde, blodsocker, blodtryck, blodgrupp, lyssnar på bebis hjärta och mäter livmoderns mått (symfusmåttet) och sen fick vi skriva upp oss på föräldragrupp och profylaxkurs också.

Tyvärr hann inte Jair dit innan besöket var färdigt pga snökaos, men vi pratade inte om något speciellt ida som Jair behövde vara med på.

Alla värden var jättebra! När vi lyssna på bebis hjärta sa BM att han var vaken därinne, det kunde hon höra på pulsen. Idag har bebben hållt på och sparkat nästan hela dagen som om han har spelat en hel fotbollsmatch mot sig själv 🙂

Symfusmåttet mätte BM rakt över magen alltså från livmoderns topp till blygdbenet. Jag hamnade lite under medelvärdet men innanför normalområdet, så nästa gång så får vi se om jag följer min egen kurva, det är det som är det viktiga.

Jag har nu gått upp 5 kg, så det känns bra. Jag känner mig inte alls orolig längre 🙂 BM sa dessutom att man behöver oftast inte vara orolig om man inte går upp. Bebis tar vad den behöver så mamma bli utan inte tvärtom. Jag vet ju allt detta egentligen, men allt är ju nytt så man är ju lite ängslig av sig så fort man avviker från ngt.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.