Okategoriserade

Vårt nyår 20/21

Gott nytt år på er kära läsare! Jag hoppas att ni har fått en kanonstart på det nya året! Hoppas ni har fått vara friska och firade nyår i en mindre skala än vad ni kanske annars hade gjort. Vi firade tillsammans med min vän Veronica och hennes son Maximilian 🙂 Vi har bara träffats ute förut pga corona-restriktionerna, men denna gången sågs vi alltså hemma hos oss. Det var såklart lite av en chansning eftersom corona är väldigt lurig och att en del kan bära på smittan utan att veta om det, men vi har båda varit försiktiga på våra håll så chansen att någon av oss skulle vara smittade är ändå liten.

Veronica hade som vanligt fixat en gedigen nyårsmeny värdig att serveras på restaurang skulle jag säga 🙂 alltså mums! Vi serverades en femrättersmeny som började med löjromschips och en fin och riktigt god champagne som Victor valt ut.

Efter det blev det gratinerad hummer med ännu mera bubbel. Så så himla gott!

Efter hummern fick vi råbiff och ett vin som heter Carignan Vieilles Vignes. Råbiff är verkligen en ny upptäckt för mig. Första gången jag åt det måste varit på nyårsafton 18/19 när Veronica hade med det på menyn. Så gott!

Efter råbiffen så var det dags för oxfilé med rödvinssås och hasselbackspotatis på en lökkompott. Rödvinssåsen hade Veronica gjort ihop med sin bror som är kock så den var hundra gånger bättre än den jag och Victor försökte oss på förra året.

Efterrätten åt vi efter tolvslaget och då blev det bubbel i gulddekorerade glas med sockervadd och maräng med limegrädde och jordgubbar. Efterrätten var verkligen pricken över i:et efter dom andra fyra rätterna. Det var perfekt med den syrliga men ändå söta efterrätten som inte var så tung som till exempel. en chokladbit hade varit. Verkligen helt perfekt!

Barnen åt sin efterrätt tillsammans med oss, men istället för limegrädde så åt dom chokladglass 🙂 I övrigt åt barnen sina rätter emellan våra för det var lugnare så 🙂 Till dem serverades det pannkakor och minihamburgare, dom var så nöjda!

Det kändes skönt att lämna corona-året 2020 bakom oss och nu hoppas vi och hela världen på att 2021 blir året då vi kan besegra corona.

5 Comments

    • Emma

      Hej Sara! Här kommer receptet:

      Finhacka 2 scharlottenlökar, bryn med lite smör, ca 2 tsk tomatpuré och ca 1 tsk farinsocker. När löken fått färg häll i rött vin (vi använde en flaska Côtes du Rhône Reserve) och därefter mörk köttfond av gelé ca 2dl . Låt reducera ner, smaka av och tillsätt mer vin, vinäger (sort den man föredrar), farinsocker, salt och peppar efter önskemål. Önskas en rundare smak kan man tillsätta ytterst lite grädde.

      Kram!

  • Lisa från Skåne

    Önskar hela familjen god fortsättning på det nya året. Hoppas att vi snart kan börja leva normalt, julen har varit riktigt deppig. Känns i hjärtat att jag inte kramat barnbarnen eller träffat dom sen julen 2019.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.