Vad har du för smeknamn på din partner?

Häromdagen skrev jag ett inlägg om Lucas och Isadoras smeknamn och kom på en annan grej som jag är nyfiken 🙂 Nämligen vad vi vuxna kallar varandra för? Har ni något smeknamn på er partner eller kallar ni varandra för era namn?

Jag och Jair kallar varandra oftast för “älskling” men Jair brukar säga mer “alskling”, vilket jag retar honom för när jag är sur. Haha! Jag är så taskig ibland, jag vet. Och inte låter jag honom reta mig tillbaka heller, bara när jag råkar säga “bajs” istället för “kokosnöt” på portugisiska, då får han faktiskt retas… Haha! Bajs heter “cocô” och kokosnöt är “coco” så det är faktiskt inte så lätt…

Ibland kallar jag och Jair varandra för “Amor” också, men vi kallar i princip bara varandra vid namn när vi ska ropa på varandra och det är svårt att höra eller när vi inte är så glada på varandra…

Vad kallar ni varandra där hemma? Har ni något smeknamn på er partner?

Fotograf: www.wanderings.se

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Lina

  Det här är ju faktiskt väldigt intressant, något jag också har funderat på. Hemma säger vi älskling till varandra, eller det mer vardagliga “hörru” med en skämtsam ton 😉 Min man säger Lina till mig nån gång ibland, oftast då om det är andra personer runt, men jag har så svårt för att säga hans namn. Eftersom att jag nästan aldrig gjort det så känns det liksom fel på något sätt.. Jag skulle vilja “lära” mig att säga hans namn mer, det är så mycket lättare att ropa på honom då 😉 men det är väl bara att träna på det, haha.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men vad lustigt!! Jag känner inte igen mig men jag kan förstå vad du menar. Jair kallas för Lon av sin familj. Jag kallar honom aldrig för det men vissa i hans familj fattar inte ens vem jag menar när jag säger Jair så då måste jag säga Lon. Det känns superkonstigt!

   Svara
 2. Anna

  Vi säger nästan bara “älskling” till varandra. Min man säger “plutten” till mig också. Våra namn använder vi nästan bara när vi är osams ?

  Svara
 3. Vicktoria Murawska

  Vi kallar varandra för bubu, nästan alltid. Bubuluu ibland, men typ aldrig för våra namn. I 99% av fallen använder vi bubu. Sen har Elle fått Bubulina och bubulinka därifrån, henne kallar vi dock typ 50/50 med hennes namn eller Bubulinka 🙂

  Svara
 4. Emma

  Vad spännande att läsa om hur andra gör! Jag själv har alltid haft lite svårt för “älskling” eftersom många av mika kompisar överanvände det när vi gick på högstadiet. Blev lite allergisk mot det ordet då kan man säga… Jag tror vi mest kallar varandra vid namn. Min man säger älskling ibland och det händer att han kallar mig för Emmy, men oftast är det bara Emma.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh nu fick jag flashbacks från högstadiet! Men då minns jag också att det kändes så krystat. Jag minns aldrig att det kändes krystat mellan mig och Jair trots vår språkbarriär 🙂 kul att du gillade inlägget 🙂

   Svara
 5. Daniela

  här säger vi mig mest love till varandra. När Tillie är I närheten. kallar vi varandra mamma och pappa. När jag är sur eller om han inte hör när jag säger love eller pappa så blir det hans förnamn.

  Svara
 6. Malin

  Min man kallar mig för Smulan. Det började han med innan vi förlovade oss 2001. Så då måste det ha varit mellan 2-3 veckor efter att vi träffades. Vi förlovade oss efter 3 veckor nämligen. När han nån gång nämner mig vid namn, om nån annan är här tex, då känns det konstigt, haha.
  Jag kallar honom för Gubbe/Gubben.
  Det tog nåt år innan det smeknamnet kom till, det bara blev så en dag.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här