Första graviditeten,  Gravid,  Tips & Tricks

Utvärdering av min BB-väska

Hej alla läsare!

Jag vet att några av er har efterlyst en utvärdering av BB-väskan så nu tänkte jag äntligen skriva den 🙂 Hoppas ni som läser inte har hunnit föda än! Jag skrev en snabb utvärdering när jag låg på BB, ni hittar den HÄR! Men här kommer en mer ingående utvärdering…

Min långa packlista till BB-väskan hittar ni HÄR! I det här inlägget får ni veta vad som faktiskt behövdes av allt det där i listan! 🙂

Ok… så vad av allt i mina välfyllda väskor använde jag egentligen?

Jo, toapappret!! Jag köpte Lambi extra lång rulle, men jag önskade att jag hade haft med två. Jag torkade inte, jag bara duttade lite med pappret, men det var ändå skönt att ha ett mjukt toapapper att dutta med istället för det där sträva som dom har på sjukhuset!

När jag var på BB kändes det viktigt att känna mig fräsch, men jag orkade inte göra mig i ordning så mycket så smink var inte ens att tänka på. Det kommer jag definitivt inte packa nästa gång… men shampoo, balsam, tvål, deo och hårsnodd så att jag kunde göra en fläta var väldigt väldigt uppskattat! Andra dagen på BB tog jag på mig mina egna myskläder, många av dom andra mammorna där hade egna kläder på sig så då ville jag också ha det. Jag var glad att jag hade med ett par extra mysbyxor också för man blöder så lätt igenom. Mina amningslinnen var rejält trånga under bysten efter att jag fött så det gjorde nästan lite ont, så dom var verkligen ingen hit. När mjölken rinner till så svullnar ju brösten i början också så Small var verkligen inte min storlek i början. Ett tips är att köpa ett sånt amningslinne på tradera i en storlek större. Amningsbhn Fast Food från Boob däremot, den var riktigt skön! Den kunde jag använda direkt efter FL och ända tills svullnaden från att mjölken hade runnit till hade gått ner.. Jag använde också nattskjortor med knappar fram för att det skulle vara lätt att amma, dom var väldigt smidiga 🙂

På BB använde jag ett par engångs-spa tofflor på fötterna dom räckte gått och väl till BB. Vill man stå upp och föda så kanske man vill ha lite bättre tofflor, typ foppa-tofflor så man orkar stå även om man har svullna ömmande fossingar sm jag hade. Tänk på att fötterna kan svullna ännu mera efter FL. Det gjorde mina så jag kunde inte få på mig några skor alls så jag fick ta mig hem i engångs-spa-tofflorna! Men det gick bra det också! Ta alltså med ett par tofflor som är rymliga, gärna sköna och som du kan gå med ute om det skulle behövas…

Vattenflaskan använde jag också mycket. Det är hopplöst att dricka från glas när man ligger ner!

Under själva förlossningen så använde jag bara min vetekudde (annonslänk) och TENS-maskinen. Jair åt några frysta panpizzor och en Twix-choklad. Jag ville inte ha nåt och hade inte hunnit äta nåt heller även om jag velat. Först efter förlossningen och efter att min bristning var sydd så mumsade jag i mig lite godis och det var riktigt gott!! 🙂 Lakrits är bra då eftersom det är lite laxerande. Inte så kul att trycka ut hårda korvar efter att man precis tryckt ut en bebis ur hållet jämte.

Till Lucas använde vi bara kläder när vi skulle åka hem. Det är varmt på BB och vi körde mycket hud-mot-hud, så det räckte med att ha honom i blöja och lägga på en filt. En till babyfilt hade ändå varit bra för han kissade på den vi hade med oss 😛 När ni packar babykläder rekommenderas omlottbodys (annonslänk) för då behöver man inte dra bodyn över huvudet på bebisen. Det är både krångligt och jobbigt när man är osäker nybliven mamma. Vad det gäller byxor, välj såna med fötter på. Små bebisar ska inte ha strumpor eftersom dom har dålig blodcirkulation. Istället för onepiece packa pyjamas med fötter på dom är lite tunnare och lägg på en filt istället.

Datorn åkte Jair och hämtade. Vi hade ingen TV på rummet och efter andra natten var det riktigt långtråkigt på det lillarummet på BB

Det här var faktiskt allt jag använde.. om det är nån som undrar något eller undrar varför jag inte behövde en sak som fanns i min lista. Fråga gärna! Jag svarar!!! 🙂

11 Comments

 • Viktoria

  Bra tips! Ska packa min bb väska i dagarna som kommer 🙂 men kag har en annan fråga, skötbordsunderläggen du skrev om förut som du tvättade. Vart har du köpt dom? Jg har letat överallt men hittar bara engångs, vilket känns otroligt oekonomiskt. /Viktoria

  • Emma

   Hej Viktoria! Jag har köpt skötunderläggen på Gekås. Det är som handdukar med barnmotiv som man ofta kan spänna fast i hörnen kring skötbädden. Finns säkert i barnbutiker som t.ex. Babyproffsen och liknande. Kan kanske finnas på Ikea också, kolla på deras hemsida. Lycka till på FL!

 • Sara

  Men kvinna! Du är som en guldgruva för preggos! Allt man går och grunnar på skriver du om här. Du blir som min gravid-bibel:)
  Sitter alltid och hummar lite och nickar instämmande(trots att jag har noll koll:))
  Grattis till er lilla skönhet också, han ser så go ut!

  • Emma

   Hej Sara!! Åhh vad kul att du tycker om det jag skriver!!!! Jag blir alltid lika glad för såna här kommentarer! Det är så himla kul att blogga när det finns såna underbara läsare som du!!! Fråga gärna om det är nåt annat ni vill jag ska blogga om!!!

 • Laura

  trots att inlägget är gammalt är det väldigt uppskattat ska du veta! Nu när jag själv börjar fundera på BB väska är det skönt att läsa såna hör utvärderingar på vad som verkligen kom till användning 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.