Okategoriserade

Uppdatering av bajsinlägg

Bläää nu skriver hon om bajs igen tänker nog vissa av er… Ja, men ibland så är det bra att få hjälp och tips av er läsare. Och den här gången vill jag tacka och uppdatera er om vad som har hänt det senaste dygnet. Och tack extra mycket Helena som skickade den HÄR länken! Den hjälpte mig otroligt mycket att förstå vad som händer i min sons mage!

Igårkväll bajsade Lucas ut en hård liten korv, inte alls mycket men lite lättade det nog på trycket för sen sov han hur bra som helst. Klockan 2 på natten ungefär vaknade han och gnydde och krystade så då tänkte jag att nu var det nog dags för att bajsa. Men inget kom han var lite småledsen så jag tog med honom till badrummet. Jag tänkte att det kanske var nu som jag skulle köra termometer-tricket. Men jag fegade ut lite. Jag har läst i Stora boken om barn att man inte ska peta barn med termometer i rumpan, så jag bestämde mig för att prova att cykla lite med benen och sedan pressa dom försiktigt mot hans mage. Det gick kanonbra! Värsta teamworket! Jag cyklade några tag med hans ben och sen pressade jag dom försiktigt mot hans mage och då pressade han på. Jag kikade in i blöjan och ut kom en hård korv. Vi höll på så i cirka 5-7 minuter. Först var det en hård korv och sen kom det lösare. Så förstoppad var han, men inte så länge att det hade hunnit bli löst som det blir om barnet är ordentligt förstoppat.

Imorse ringde jag BVC som sa att jag hade gjort allt rätt. Barnen ska helst inte gå mer än 2-3 dagar när dom äter som Lucas. Men ibland kan det ta lite längre tid. Mer än 7 dagar är inte bra, men om allmäntillståndet verkar vara bra så kan man vänta 5-7 dagar och prova med katrinplommonpuré hemma först. Det går alltid bra att ringa 1177. Hon frågade mig också mycket om vad Lucas åt, om han drack tillräckligt etc. Om barnet äter mycket morot, majs eller blåbär, vitt bröd etc kan det bli hårt i magen. Då måste man ändra kosten. Lucas kost var bra, men hon tyckte vi skulle lägga till päron- eller katrinplommonpuré varje dag för att underlätta för magen.

3 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Jag tycker det är jätte bra att du skriver om detta. Vi har haft samma problem med Alva ett tag nu. Men vi ger henne katrinplommon eller päron pure på morgonen det har hjälpt och på Alva har det bäst effekt om man ger henne purén på morgonen innan hon har ätit annat. Bvc sa till mej att jag kunde prova med rå frukt också det skulle tydligen sätta fart på magen. Jag har inte provat det än men jag ska testa riva lite äpple o päron o mosa det. Skriv gärna uppföljning hur det går för Lucas medmagen. Kram

 • Pernilla

  Hej! Jag har en två-årig dotter som har jätteproblem, och har alltid haft, med hård mage. Det är så jobbigt att se och vara med om. Många nätter som varit superjobbiga kan jag säga. Det går i perioder. Det som är absolut värst för henne är banan. Det är otroligt uppstoppande, samtidigt som det ju är världens bästa mellis…
  Inte lätt för någon.
  Det värsta är ju när det blir som med Klara ett tag, att hon får ont när hon tar i och sedan inte vill pressa mer och håller sig. Värsta dumma spiralen!
  Lycka till och hoppas att ni har kommit på ett knep som funkar för er.

 • Pilla

  Tips är att koka katrinplommonpure själv. Den är mer effektif för magen tycker jag. Krävs inte mycket innan allt sätter igång. Det är jättelätt att koka och sen mixa ihop. I värsta fall finns ju också lactulose. Har funkat jättebra när det varit riktigt illa.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.