Okategoriserade

Löneförhöjning och föräldrapenning

På mitt jobb får man löneförhöjning varje år (vet inte om det är så på alla jobb?) och det innebär också förhöjd föräldrapenning. Visste ni det? Det sker inte automatiskt, man måste anmäla det. Det gör man antingen genom att fylla i en blankett som man hämtar på försäkringskassans hemsida eller genom att ringa till försäkringskassan. Jag fick 650 kr i löneförhöjning per månad från april, det innebär att jag får ut retroaktivt för alla dom månaderna som har gått. Jag fick detta i fredags precis innan vi skulle till Stockholm, 2111 kr blev det! Toppen att få lite extra pengar att spendera!!! Inte för att jag gjorde åt så mycket pengar, jag köpte en kaffe och en middag och sen bodde vi på hotell, men ändå!

Kanske är det nån av er som har missat detta och behöver lite extra pengar till julkassan 🙂 isf är det ett litet tips!

9 Comments

 • Catrin

  Hur lång tid tog det från att de hade fattat ett beslut om ny SGI tills du fick pengarna? Du fyllde bara i den blanketten och att lönen gäller fr.o.m. April tex (det gör den för mig) och så fick du automatiskt retroaktivt? Jag har också skickat in en sån blankett, och beslutet var fattat igår stod det. Hoppas att jag också får retroaktivt då.. Vore ju skönt att få lite extra pengar 🙂

  • EmmaEmma

   Kan tillägga att jag hade inte alla uppgifter så försäkringskassan var tvungna att kontakta lönekontoret på mitt jobb. Men för mig var det ingen panik med pengarna och jag orkade inte sitta i telefonkö en gång till den dagen haha!

 • Anna

  Man kan göra det på hemsidan när man ansöker på nytt (jag har ansökt i tre månaders perioder om föräldrapenning). När man gör en ny ansökan om fp kan man fylla i en ny inkomst och även ange från vilket datum den inkomsten gällde. FK vill ha info om nu inkomst omgående har jag fått för mig iaf.

 • Pilla

  Jag ändrade via hemsidan. När man skall ändra via hemsidan så gör man det i samband med att man lägger in/förlänger sin föräldrarpenning. Man trycker då på ”ändra” knappen där ens årsinkomst står och så fyller man i sin nya årsinkomst, när lönen började gälla och när avtalet skrevs under.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.