Okategoriserade

Panik! Inga hjärtljud med ultraljudsdoppler!

Idag i min aprilbebis grupp på facebook så är det massor av gravida i vecka 9 – 11 som har provat att lyssna på bebisens hjärtljud med ultraljudsdoppler. Allihopa hörde sina bebisar därinne i magen så jag ville också testa. Jag har en doppler här hemma från graviditeten med Lucas. Jag använde den bara två gånger när jag var som mest orolig.

Nu känner jag mig ganska mycket orolig så jag tänkte att det här var ett perfekt tillfälle att stilla oron. Men vad händer? Jo, inte ett enda ljud hörs var jag än sätter dopplern, även på högsta volym. Pulsen inom mig steg, oron kom krypandes. Jag försökte dra mig till minnes, visst har jag hört mina tarmar bubbla med den där dopplern? Visst har jag råkat få in min egen puls? Helt tyst brukar det ju inte vara. Så jag satte dopplern på mitt eget hjärta, även där knäpptyst. Äntligen kunde jag pusta ut, dopplern var trasig för annars är jag en levande död haha!! Dopplern jag använde var av märket Caremaxx, inhandlad på Tradera för 3 år sen.

Men det skulle ändå vara skönt att stilla oron litegrann innan KUB. Jag vill ju bara veta att den lilla har överlevt vecka 9, min hemska mardrömsvecka. Flera stycken i aprilbebis-gruppen hade ClearBlues doppler hemma och en som är i vecka 11 hade hört hjärtljuden med den idag, även fast den är rekommenderad från vecka 16!! Jag fick ett erbjudande från Billiga-Tester.se att testa ClearBlues doppler så nu har jag givetvis tackat ja till detta! Det var ju ett perfekt bloggsamarbete för mig nu när jag är nygravid 🙂 Åhh, jag kan knappt vänta tills den kommer hem till oss!! Så exalterad! Om ni är intresserade så hittar ni dopplern HÄR för 349 kr!

20150914-231822-83902644.jpg

I Billiga-Testers webbshop så hittar du även graviditetstest, ägglossningstest, Clearblues Fertilitetsmonitor och andra bra saker som du kan behöva när du vill bli gravid eller redan är gravid.

10 Comments

 • Anna

  Hej fina du. Stort grattis till graviditeten. Har själv använt clearblue ultraljudsmonitor och barnmorskan varna mig (och även en annan tjejekompis fick samma info från sin) och sa att den inte alls är bra, den innehåller väldigt mycket strålning som är jätte dåligt för barnet. Men du kan ju prata med din barnmorska dom är ju experter på att säga olika grejer. Kram

  • Emma - På Smällen!

   Tack fina Anna! nu är det inte långt kvar tills din bebis kommer!!! Jag kommer inte använda min doppler mer än ett par gånger. Jag använde den med Lucas 2 ggr. Jag kan såklart aldrig vara hundra procent säker, men om man letar efter info på det nätet så finns det inga studier som visar att det skulle vara farligt och många BM och läkare idag hävdar faktiskt att man avråder från doppler eftersom det tenderar att oroa fler än det lugnar. Alltså att det skulle vara farligt är bara en gammal felaktig info som hänger kvar (enligt många BM och läkare). Och om det nu skulle vara så farligt så är jag säker på att det skulle finnas förbud mot försäljningen av dessa apparater vid det här laget. Det finns inga såna förbud och tillverkarna säger dessutom att användandet är helt ofarligt, om det hade varit bevisat farligt så skulle det funnits varningsymboler på apparaterna precis som det gör med cigaretter. Så tänker jag, men självklart använder jag den med försiktighet

 • Sara

  Vad bra! Förstår att det kan kännas skönt att kunna lyssna på hjärtat hemma för att stilla oron fram till KUB. Håller alla tummar och tår för er 🙂

  Hade oxå en enorm oro över att det inte fanns någon bebis kvar då jag hade små blödningar varje dag ända fram till vecka 12. Fick ett tidigt VUL innan vi åkte till thailand på bröllopsresa och allt såg ju bra ut, men så länge blödningarna var kvar fanns oron. För min del så hade nog en doppler kunnat båda hjälpa och stjälpa, har förstått att det kan vara svårt att hitta bebis speciellt i början.

  • Emma - På Smällen!

   Ja, det är möjligt att jag blir mer orolig också, men jag hoppas inte såklart! Jag hade också blödningar med Lucas ända fram till vecka 13 och fick ett UL i vecka 11 som stillade min oro. Hoppas verkligen att allt är ok med lilla pyret därinne!! ❤️

 • Siranee - Thaimorsan

  En djävulssak det här med hjärtljudmonitor. Det hjälper inte om man är redan superorolig av sig.

  Vi tog fram vår igår och den fångar upp allt ljud omkring. Förra gången med Tilda hittade jag inte nåt. Den här gången hördes det hjärtljud när jag verkligen letade och pressade dem mot magen djupare…gar mycket underhud fett haha. Bästa responsen var nog att bebisen buffade tillbaka flera gånger haha!

  • Emma - På Smällen!

   Oj då, men det låter som en väldigt kass doppler du har! Jag hörde i vecka 11-12 med Lucas utan att pressa! Eller så ligger din moderkaka i framvägg? Vet du det förresten?

 • Emelie

  Tack för tipset! Jag fick veta igår att jag är gravid :D. Vet hur stor oron är eftersom jag har haft flera missfall så en doppler kan nog hjälpa lite när man är som mest orolig (om man inte försöker lyssna för tidigt såklart).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.