Okategoriserade

Tredje omnattning

23.15 vakna han igen efter att ha sovit i en timme, tog cirka 10 minuter och natta om. Denna gången fick han skrika några minuter extra innan jag kom in och det kändes inte som han skulle nöja sig med buff i rumpan så jag tog upp honom och ammade lite. Han åt rätt så mycket kändes det som, men jag vet inte om han verkligen är hungrig eller om han bara vill snutta. Kanske lyckas vi pilla i honom lite mera välling imorgonkväll och då kanske han sover bättre.

Vad som känns positivt än så länge den här kvällen är att han somnade för natten tidigt, redan innan nio. Det känns jobbigt är att han vaknar varje timma, jag hade hoppats att han skulle sova tyngre nu när han hade fått i sig mera mat under dagen…

8 Comments

 • Ayse

  Jag kämpar med att ayla ska sova utan att vakna varje timma som hon gjort i 4 mån. Har beställt boken ”somna utan gråt” för nu har det gått alldeles för låååångt tid. . Har även bestämt mig fö att amma kort när hon vaknar. Men ibland somnar jag före henne. Ammade i 1 min o hon somnade om. På natten har jag slutat kolla på klockan. Men då jag e vaken vaknar hon varje timma så antar att hon fortfarande gör det på natten också. Ibland efter 45 min. Rknar gångerna o i genimsnitt ammar jag 10 ggr per natt! från 20-8 på morgonen. Undrar hur länge detta ska hålla på…..

 • Ayse

  Vaknar Lucas varje timma även efter 00 dvs nattetid? Läst på massa o det står bland annat att de ska sova utan att ammas till sömns vid läggning.. A sover nästan aldrig vid rutten innan läggning utan somnar själv med vaggvisa i säng.

 • Emely Tuväng

  Jag har haft samma problem med Vera typ sen hon föddes jag ammar inte längre och hon äter gröt och sen välling på kvällen men vaknar ändå lika mycket på natten så verkar inte spela någon roll om dom ätit mer. :/

 • Emelie

  Hade samma ”problem” med Tuva. Hon vaknade dock var 30-60 minut hela natten i 2 månaders tid. Då slutade jag amma på natten och bytte till välling. Hon åt när hon skulle somna vid 19 och sen sov hon som en stock ända fram till 03 då hon fick en flaska till och sen sov hon till 7. Jag blev helt paff. Min BVC-dam trodde att hon saknade min närhet under natten och när hon istället fick somna med välling så farsvann det. (Har inte kunnat sova med oss i sängen då hon har en sprattlande vild 2-årig syrra som brukar husera hos oss i sängen). Så nu är hon 8 månader på fredag och sover i princip hela natten. Sjukt skönt.

 • linnea

  Det är ett klassiskt problem. Och jag är säker att det beror på 1. Han ammas till sömns. Somnar alltså inte ”på riktigt” vilket leder till uppvaknande efter ca 1 timme. 2. Om de somnar på ett ställe men sen flyttas så betyder det att när de ”vaknar” efter 1 timme (det gör de alltid) så vaknar de ordentligt om de är på ett annat ställe än där de somnade! Har de ”vaknat” på ett annat ställe än där de somnade så får de in en ”rutin” den natten att vakna varje timme eller kanske lite mer sällan men ändå för ofta 🙂 så mitt tips – jobba på att inte amma till sömns och låt honom endast somna i sin egen säng 🙂 lycka till!

  • EmmaEmma

   Jag tror att du har helt rätt! Men det är så himla svårt att få honom att somna i sin egen säng. Steg 1 är nog att sluta amma honom till sömns och steg 2, få honom att somna i egen säng. Gud vilket projekt, kanske börjar lite smått nu, men grovjobbet gör vi när vi är tillsammans i Brasilien. Jobbigt att ändra på en sån här rutin ensam…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.