Okategoriserade

Tips på tvätta halsveck på bebis!

Minns ni att jag skrev ett inlägg när Lucas var knappt en vecka gammal om att det var så svårt att göra rent halsvecken på en spädis? Jag hade jättekämpigt med att göra rent Lucas halsveck när han var nyfödd. Om ni inte minns så hittar ni inlägget här: Tvätta en spädis

20130901-164823.jpg

Nu har jag ett superbra tips till alla er som snart ska bli mammor! Önskar att jag visste detta knepet när Lucas var spädis! Jag använder en bomullspad som är indränkt i barnolja. Då glider bomullspaden på huden och drar med sig all smuts som den vore en magnet! Mycket smidigare än att försöka tvätta med bomull och vatten. När man tvättar med bara vatten så klumpar smutsen bara ihop sig, men stannar på huden. Med oljan så fastnar smutsen på bomullspaden. När jag badar Lucas tar jag alltid mycket olja på fingrarna när jag ska tvätta halsvecken. Det blir glidigt då och fingrarna glider liksom in mellan halsvecken och jag behöver inte kämpa för att komma åt. Riktigt smidigt!

Och dessutom är barnolja så skonsamt för huden!!! Den hjälper till och med mot irriterad röd hud och veck!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.