Tips & Tricks

Tips på bra appar till småbarn

Jag fick lite tips av min pappas fru på bra appar som är lärande och roliga till småbarn som jag tänkte tipsa er om.

* Den första heter Bokstavspussel och är en pedagogisk app som är framtagen för barn som håller på att lära sig skriva och läsa, men man kan börja med den rätt tidigt. Min lillebror fick börja med den när han var 3 år. I den kan man lägga in egna bilder och tala in själv vad det är på bilden. Min pappas fru la in alla släktingar så att min lillebror skulle lära sig att känna igen sina syskon eftersom vi reste runt mycket och flyttade till olika städer. Så ska vi också göra 🙂

20130704-230440.jpg

* Talking Tom Cat som är en app med en katt som härmar vad man säger. Det har gjorts mycket forskning på den som visat att den är mycket bra för språkutveckling hos små barn och autister. Appen uppmuntrar alltså till tal och är faktiskt riktigt rolig!! Vi har skrattat många gånger när min lillebror har gått och pratat med den och sen har man själv sagt nåt och så får man höra katten härma en även fast det inte var meningen! Och börjar man skratta så härmar ju katten det också!! Det går att ställa in så att man inte kan slå katten och om man köper appen för 7 kr slipper man reklam 🙂

* Vem-böckerna av Stina Wirsén är också jättebra! Jag laddade ner den och då fick man en av böckerna gratis. Den är som en elektronisk pekbok och finns med berättarröst och ljud. Man kan alltså välja om man vill läsa själv för barnet eller om barnet ska lyssna på berättarrösten. Toppen!!! I appen kan man även köpa till fler böcker! Det kommer jag definitivt göra! Böckerna finns också på bok så klart 🙂

* Det finns också en Bamse- och en Pippiapp som är jättebra som min lillebror gillar 🙂

Tips gärna mig om ni har hittat nån bra app också 🙂

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.