Tips & Tricks

Hur man får bort fläckarna som verkar omöjliga att få bort!

Kladd kladd kladd! Jag tror inte att vi har klarat oss igenom en enda måltid utan gula/orangea fläckar på Isadoras kläder. Haklapparna sliter hon av, förutom dom som jag knyter fast i nacken, men även om haklappen sitter på plats så rinner det ner mat för halsen och då blir dregglisen under fläckig. Om hon sliter av sig haklappen så brukar underarmarna också bli helt geggiga eftersom allt som var på haklappen plötsligt hamnar på hennes lilla bord. Fläckiga kläder är vardagsmat för oss  😛

Jag fick en fråga från en läsare som undrar hur man får bort fläckarna som verkar omöjliga att få bort, så jag tänkte berätta hur vi gör 🙂

Jo, till att börja med så brukar vi blöta upp fläcken och sen spraya på lite vanish. Sen får kläderna ligga blöta i tvättsinken i tvättstugan (eller i en hink) tills det är dags att tvätta den färgen. Om det är mycket kläder i hinken så har jag ibland fyllt på med lite vatten och sen lagt i lite vanish-pulver också så har dom fått stå så ett tag innan jag slänger in det i tvättmaskinen. MEN, ibland hjälper inte detta. Vissa fläckarna sitter som berget och då hjälper det inte hur mycket man sprayar eller hur många gånger man tvättar kläderna. Men då har jag ett knep som ALLTID har funkat! Jag kokar upp vatten, flyttar kastrullen till diskhon, lägger i lite vanish pulver och sen lägger jag ner bara den delen av kläderna som är fläckig. Om man inte är rädd om kläderna så kan man även koka dom direkt på spisen, då behöver man oftast inte vanish. Jag har till och med gjort detta på en vit soffklädsel och den är numera kritvit 🙂 OBS! Viktigt att kastrullen inte står på spisen när ni lägger i vanish för då kan det bli ett vulkanutbrott av kokhett bubbel som rinner över!


  

12 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.