Tiden efter förlossningen

Tillbaka från sjukhuset

Tack alla ni underbara som har skrivit till mig nu när jag har mått dåligt! Jag blir så rörd när jag ser att ni bryr er om mig och skriver så fina ord! TACK!

Jag har precis kommit hem från sjukhuset. Jag fick träffa en jättebra läkare som klippte ganska många av stygnen. Hon (precis som dom andra läkarna) blev överraskad när hon såg alla stygnen. Hon sa att det var ett riktigt ormbo med alla trådar! Men hon sa också att läkaren som sydde var väldigt duktig så att det var säkert som dom sa till mig att dom var tvungna att ta så många stygn för att få stopp på blödningen.

Förutom att klippa stygnen så skrev läkaren ut starkare Alvedon och starkare diclofenac som är helt ofarliga att ta när man ammar. Fattar inte varför jag inte fått det tidigare?!?! Jag hade tydligen bara ätit halv dos av diclofenacen, det fattar jag inte heller varför dom andra läkarna inte hade sagt innan dom skrev ut Tramadol som är morfinliknande och inte helt ok att ta när man ammar!

Men jag är iaf oerhört tacksam över hjälpen jag fick idag! Hoppas att jag kan stå upp en stund imorgon och laga lite mat 🙂

7 Comments

 • Sevil

  Hej Emma,
  Hoppas du blir frisk snart. För mig själv blen en kejsarsnitt efter igångsättning och 24 timmar i forlossingsrum. Den första natten gjorde jätteont när de tvingade mig att gå upp från sängen. Den kommer jag aldrig glömma ;)). Och jag hade ont i en vecka. Sen blev det ok och såsmåningom blev allt bättre. Det kommer att gå över :). Njut tiden med lilla Lucas för att tiden går så fort och de växer jättesnabb.
  /Sevil

 • frida

  Är inne och läser på din blogg nästan varje dag men är verkligen sämt på att kommentera 😉
  Men jätte grattis till lilla L vill jag säga iaf 🙂
  Men tråkigt att du fått så ont efteråt!! Tur du får hjälp iaf och hoppas de går åt rätt håll nu 🙂
  Vet att jag hade förbannat ont ett tag efter Noel oxå, men va för jag fick homoröjder, något ja bara trodde gammla gubbar fick så jag blev livrädd haha, men de va visst vanligt även när man föder barn ;p Men jävligt ont att sitta ner iaf.. å sen led jag av foglossning efter förlossningen i nångån månad att ja nästan skrek varje gång jag skulle vända mej i sängen.. puuh!!

  Kram Frida.

  Svar från Emma: Åhh va jobbigt med hemorrojder! Jag har också hört att det är vanligt! Vilken osis! Jag tror också att jag haft foglossning eller nåt. Jag har haft sjukt ont i höfterna. Känns som dom har varit helt mjuka så det har gjort jätteont att ligga på sidan… 🙁

 • Anna

  Hej! Vill också börja med att säga grattis till lille Lucas! Jag fick en liten grabb jag också (eller rätt så stor faktiskt) för snart två veckor sedan. Efter det har jag svårt att gå, sätta, ställa, vända mig om. Nätterna är INTE roliga… Behöver kryckor när jag ska ta mig någonstans. Har också fått Tramadol utskrivet, men vill inte ta det… Har inte ens tänkt på diclofenac utan knaprat Ipren o panodil. Ska köpa diclofenac imorgon! Börjar bli så tröttsamt det här… Kram till dig o hoppas att du snart mår bättre!

  Svar från Emma: Hej Anna! Se till att få starkare Diclofenac och starkare alvedon utkrivna så kanske du slipper Tramadolen. Jobbigt att ha så ont! Styrkekramar!!

 • Maria

  Hoppas verkligen att det vänder nu! Förstår att det måste va tungt att inte må bra när man vill ta vara på den första tiden. Stackars dig!
  Är väldigt tacksam för att du är öppen och delar med dig av allt det här! Jag håller ju på att förbereda mig för min egna första förlossning och vill veta ALLT jag får veta! 🙂

  Svar från Emma: Hoppas att jag inte skrämmer dig bara…!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.