Tiden efter förlossningen

Problem med magen efter förlossningen

Det är inte bara William som är gnällig på kvällarna, min mage har varit helknasig ända sedan förlossningen. Det känns EXAKT som i början på graviditeten när tarmarna var långsamma för det gjorde mig väldigt gasig. Jag kan riktigt känna gasbubblarna i magen men det är svårt att prutta ut dom och när pruttarna väl kommer så är dom ljudliga! Haha! Men om jag inte släpper ut dom på stört så får jag jätteont i magen… Som tur är så luktar dom inget i alla fall.

Det är samma visa varje dag. På morgonen när jag vaknar så är det bra med magen, men framåt eftermiddagen börjas det och framåt kvällen så är jag jättepruttig och uppblåst. Det enda som hjälper är om jag lyckas prutta jättemycket. Haha! Jag tänker att tarmarna kanske är lite långsamma efter man har fött barn? Att dom behöver lite tid för att hoppa tillbaka i sina vanliga positioner? Men nu har det ändå gått snart 4 veckor, borde det inte blivit bättre?

Det sägs att magen kommer igång när man rör på sig. Jag promenerar cirka en timme varje dag så det kan inte vara det som är problemet i alla fall…

Någon mer som har eller har haft liknande problem efter förlossningen?

5 Comments

  • Emma

    Det är vanligt 🙂 kan också vara ett större problem ju fler barn man fått då magmusklerna blir mer försvagade per graviditet och är sämre på att hålla in tarmarna och tar längre tid innan de går ihop igen och återhämtar sig. Tarmarna rör sig alltså mer än vanligt och de ger ökade gaser

  • Sofia

    Jag har också haft det problemet! Med mellanbarnet satt det dör gasiga i hela amningsperioden, även om det var värst i början. Så när trean föddes så läste jag på lite och såg att flera rekommenderade mjölksyrabakterier. Fick ett tips om Megaflora for Me & Baby och de har fungerat kanon! De är särskilt utvecklade för gravida och ammande. De är visserligen dyrare än andra varumärken men har förstått att dessa är bäst och jag kan inte annat än att hålla med. Min mage blev normal efter någon veckas användande ocj jag upplevde även att lillemans mage blev påverkad positivt. De två äldsta har haft magknip så det har varit Minifoam och massage för att avhjälpa det, men med trean behövdes inget sånt! Så alltså; köp Megaflora for Me & Baby!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.