Okategoriserade

Test av Printic – fotoframkallningsapp

Jag har provat en ny tjänst där man genom en app som heter Printic enkelt framkallar bilder. Via den kan man även framkalla posters, kalendrar och en snygg lite annorlunda fotobok med bara några knapptryck på telefonen.

Det var väldigt smidigt att använda appen och man kan välja att framkalla bilder direkt från kamerarullen, instagram, Facebook eller dropbox. Bilderna framkallas som polaroid-format, så jag önskade verkligen att jag hade varit lite flitigare på att använda instagram och varit lite duktigare på att redigera mina bilder för då hade bilderna kunnat bli värsta succén! Min pappas fru, Linda, är en hejare på instagram. Hade jag haft hennes instagram biblotek hade jag nog inte kunnat välja enbart 10 bilder för framkallning 😛

Nu för tiden så har ju nästan alla sina bilder virtuellt och framkallar ganska lite. Den här appen gör det enkelt att framkalla bilder från sin smartphone och inte bara systemkameran.

Appen var väldigt enkel att använda. Det var bara att välja bilderna och justera dom så som man ville ha dom. Om man ville kunde man skriva en liten text under fotot och byta färg på pappret som fotot printas på. Det fanns även en funktion för att skala bilderna men den fick jag inte att fungera. Det hela gick på några minuter.

Idag kom bilderna hem till min mamma i Sverige som skickade ett foto på bilderna till mig 🙂 Så här blev det:

20140702-153044-55844442.jpg

Dom flesta av fotona är tagna av fotograf Sabine Schnell

Så när vi kommer hem är de bara att ta en liten sväng till Ikea och rama in bilderna 🙂 Om det blir nån fin bild över när jag har gjort ordning vår fotovägg så ska jag ta med en för att ha på jobbet.

Ingen av dom bilderna som jag framkallade är instagram-bilder, men om jag blir lite duktigare på instagram skulle det vara kul att göra en snygg instagram-fotobok nån dag 🙂

 

20140702-154549-56749463.jpgFotona levererades i det här stilfulla kuvertet 🙂

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.