Okategoriserade

Test av Inovi Memory Foam sittdynor

Nu har jag provat Inovi Memory Foam sittdynor från Jollyroom i cirka en månad och det är dags för en recension tycker jag. Jag skrev ett inlägg med lite fakta och berättade om de två dynorna och huvudkudden som vi testar som ni kan läsa om ni vill HÄR!

Dynorna är gjorda i ett material som kallas Memory Foam som liknar Tempur och är utformade så att även små barn sitter ergonomiskt. Jag har testat dom på två barnvagnar, vår Trille Viper 4S och på vår Babyzen YoYo.

IMG_5102.JPG

Den stora dynan med sidostöd

På bilden nedan är den stora dynan som ni hittar på Jollyroom HÄR! Just nu är det 29% rabatt på Inovi Memory Foams stora dynor. Dynorna finns i 8 färger, ni hittar alla HÄR!

20150420-204548-74748358.jpg

Info från Inovi:

Den stora dynan ger ett riktigt bra sidostöd för barnet och gör att man med gott samvete kan sätta ett betydligt mindre barn i sittdelen, tidigare än med en annan dyna. Denna dyna passar även till bebisar som har svårt att sitta själva eller till vagnar med lite större sittdel.

Den stora dynan är lösningen på att bebisar sitter dåligt när man just gått över från ligg- till sittdel. En sittdel är oftast för stor för det lilla barnet i början som visar sig i att barnet glider nedåt i sitsen. (EXAKT vårt problem i början, men fortfarande lite faktiskt!) Då hjälper Inovi’s stora dyna som har mjuka och stabiliserande sidor/vingar. Uttag för 5-punktsele med öppningar för olika axelhöjder av selen.

Jag tycker:

Den stora dynan är tjock, mjuk och känns ”luftig”. Precis som leverantören utlovat i sin information så blir den inte nedsutten eller ändrar form utan går tillbaka till sitt ursprungliga läge. Jag kan inte med ögonen se att den formar sig efter hans rumpa (som på bilden med handen i mitt förra inlägg). Men jag kan känna och se att den är skön att sitta på.

Den stora dynan har även sidostöd som är gosigt och lite ombonat för barnet. Sidostöden hjälper ett litet barn att sitta rakt och inte glida ner, alltså skulle vi haft den dynan i Babyzen YoYo när vi var i Brasilien! Till nästa gång vet vi 🙂 Sidostöden är gosiga för Lucas när han sover i vagnen, men han börjar bli lite stor över axlarna för att ha dynan i Trille Viper. I Babyzen YoYo kan han nog ha dynan mycket längre eftersom den är luftigare, men det blev lite trängre att fälla ihop den då så därför valde vi att använda den mindre dynan så länge.

Det är lite friktion i materialet verkar det som för Lucas glider inte ner när han sitter på dynan, men när han sitter utan dyna så blir materialet i vår Trille så glatt att han glider ner. Vi hade jättemycket problem med att vår åkpåse gled ner förut, men när vi provade med åkpåsen ovanpå dynan så blev det mycket bättre.

Vi använder den stora dynan med sidostöd i Trillen eftersom vi använder den vagnen varje dag och den dynan känns gosigaste för Lucas än så länge 🙂

Mellandynan

20150420-204548-74748071.jpg

Mellandynan finns i 7 färger på Jollyrooms hemsida HÄR! Just nu är det även 34% rabatt på den 🙂

Info från Inovi:

Mellanstorleken som är anpassad till större barn eller mindre sittvagnar är i storlek som de flesta dynor på marknaden. Det gör att den också passar i en lift som en skön madrass. På denna dyna så finns det ett resårband som man kan fästa runt sitsen på vagnen. Dynorna är lyxigt mjuka och sömnaden är noggrann. Uttag för 5-punktsele.

Jag tycker:

Precis som för den stora dynan så känns den väldigt skön, mjuk och ”luftig”. Det känns inte som att den kommer bli svettig att sitta på i sommar, men det ska bli spännande att se. När vi var i Brasilien fick Lucas värmeutslag på ryggen när han hade sovit mycket i vagnen eftersom det blev så svettig. Mellandynan var perfekt att ha i Babyzen YoYo som ofta står hopfälld och när Lucas växer ur den stora dynan så kommer denna bli perfekt att använda till vardags. Jag tycker även det var smart att man kan använda den som madrass i liggdel. Vår Trille var ganska hård så jag bäddade alltid med en extra madrass till Lucas och ibland ett täcke under honom.

Huvudkudde

20150420-202411-73451788.jpg

Inovis Memory Foam huvudkudde finns i 5 färger hos Jollyroom HÄR och även den är på rea just nu med 13 % rabatt.

Info från Inovi:

Huvudkudden som kallas HeadPro är utformad för att kunna ge ett extra bra stöd till små bebisar. Kombinationen av denna och den stora dynan ger ett riktigt bra skydd och stöd för både kropp och huvud. Det finns uttag för selens axelband så att kudden stannar där den ska vara. Lagom tjocklek på kudden ger rätt höjd på kudden för de minsta. Rejäla sidor gör att huvudet ligger skyddat och skapar myskänsla. 

Jag tycker:

Superduperskön kudde! Ergonomisk och skön även för ett litet barn! Lucas ligger jättebra på kudden och eftersom han sover i vagnen på dagis så är detta egentligen något vi har behövt länge. Kudden har uttag för selens axelband, men Lucas är lite för lång så kudden skulle hamna för långt ner då. Men som jag sa innan så är det bra friktion på dynan så kudden ligger faktiskt kvar. Vi använder kudden ihop med den stora sittdynan varje dag.

20150420-205837-75517112.jpg

Foto: Sabine Schnell Makalösa Minnen

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.