Okategoriserade

TENS-maskin som smärtlindring

En annan sak som jag har börjat fundera över nu när förlossningen ändå börjar närma sig är smärtlindring. Jag läste i min favvo-preggo-bok På smällen – från a till bebis att TENS tydligen kunde vara jättebra smärtlindring. Någon tjej som de skrev om i boken hade nästan inte hunnit till förlossningen i tid för hon hade gått så länge med TENS-maskinen hemma och inte känt några smärtsamma värkar alls 🙂 så hennes förlossning kändes väldigt snabb och effektiv och framförallt smärtlindrad 🙂

Någon som har erfarenhet av TENS? Vad tyckte ni i så fall? Var fick ni era TENS-apparater? Hyrde ni eller köpte ni och varifrån?

5 Comments

 • klara

  finns att köpa på tex claseohlssons och teknikmagasinet.
  Men jag fick min via Sjukgymasten och vet inte om dom kanske är bättre? Men en från tex teknikmagasinet funkar perfa dom med 🙂
  Den skickar ju ström in i musklerna så blir som massage lite. Det pirrar och det kan få en att tänka på annat än smärtan 🙂

  Svar från Emma: Tack klara! Jag ska kolla på clas ohlssons och teknikmagasinet 🙂

 • Angelica

  Jag fick låna en TENS av min sjukgymnast som smärtlindring för min foglossning.. Helt underbart bra mot smärtan, beroende på vart den då.. Men jag tänkte prova att ha en på förlossningen.. Vad jag vet kan man få låna på förlossningen, prata med din BM om dom lånar ut eller hyr ut så du kan ”öva” hemma innan det är dags 🙂

  Svar från Emma: BM på föräldragruppen på mitt MVC sa att dom inte hyrde ut där men att man skulle googla på sjukgyymnaster eller konntakta landstinget. Jag blir lite irriterad på sånt… kunde dom inte bara rekommendera några sjukgymnaster där man kunde hyra TENS eller ge oss telefonnummer till rätt person att ringa på landstinget!?! Men förlossningen kan jag ju prata med eller så köper jag en eller sätter igång att googla 🙂

 • pilotfrun

  Jag har också funderat på Tens, har hört gott om den från många.

  Sv på tidigare: nej, glömde kolla med barnmorskan om Brien, hade huvudet fullt med annat just då 😉
  Och nej, jag ska inte riskera något och äta men ska iaf fråga vid nästa besök.
  Och det känns såååå mycket skönare efter UL, nu är det liksom en bebis jag har i magen, inte något abstrakt och avlägset. Känner mig så mycket mer harmonisk och nu längtar jag som tusan efter juni!!
  Har läst om dopplern, men känner nog inget behov just nu, kan dock säkert komma framöver! Nu längtar jag bara efter att få känna lite fladder eller sparkar 🙂
  Trevlig kväll!!

  Svar från Emma: Förstår det! Jag skulle också fråga massa saker hade jag tänkt, men jag fråga inte en enda grej på UL haha!! Jag satt bara förstummad med tårar rinnande längs kinderna och tittade på vår lilla bebis…. 🙂
  Gällande brien, bra kolla med BM först 🙂
  Ja visst blir det lite mer på riktigt efter att man sett pyret 🙂 Du får nog snart känna lite fladder eller sparkar 🙂

 • mamamia

  Jag använde TENS vid förlossningen – och njaaa säger jag bara, den hjälpte inte mig utan ett varmt varmt bad hjälpte mer. Jag hade väldiga problem med ryggen under graviditeten så jag hyrde en TENS från MamaMia shopen vid karlaplan – den var jätteskön mot min ryggvärk. Jag trodde att ryggproblemen skulle bli värre när väl FL satte igång men jag hade knappt ont i ryggen – min värk satt i magen under FL. Jag öppnade mig ganska fort så det kändes mest som om jag skulle gå av (man får inte använda den på magen). Men jag hade den i svanken under en timme – sen tyckte jag att den mest var i vägen tyvärr.

  Men jag tror absolut att den kan vara bra om värkarna strålar i svanken….

  Svar från Emma: synd att den inte hjälpte dig, men det är kanske som du säger att den bara hjälper om värkarna strålar i svanken… Vad bra att den hjälpte mot ryggvärken som du hade innan FL iaf 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.