Tappar massor av hår!

Alltså jag tappar så brutalt mycket hår just nu så det känns som jag håller på att bli flintis! Seriöst! Det lossnar liksom hårtestar när jag duschar och jag måste rensa min tangle teezer och golvbrunnen efter varje dusch! Dessutom så ligger det hårstrån över allt och både jag och Victor har fått hår i maten många gånger redan… pinsamt!

Det här är enbart vad jag tappat i duschen på två dagar, det ser ännu värre ut i hårborsten!

Jag vet att jag inte kommer bli flintis utan att jag bara tappar det hår som jag annars skulle tappat under graviditeten. Många tror ju att man tappar pga amningen, men det är fel. När man är gravid tappar man inte lika mycket hår som normalt, det är därför många tycker att dom fått tjockare hår under graviditeten, men sen när man fött barnet så tappar man det extra hår man har fått. Det gör man oavsett om man ammar eller flaskmatar. Så synd! Jag älskade mitt tjocka hår ju…!

Det är lite komiskt för det går att se det extra håret som har växt ut. Det ser nästan ut som att jag har klippt upp håret nu. Haha! Förut såg det ut som att det hade slitits av så jag är glad att det växt ut lite mer nu 🙂 Jag har faktiskt börjat käka extra B-vitamin pga håravfallet nu. Det kommer antagligen inte hjälpa mot håravfallet, men det gör i alla fall att håret växer ut lite snabbare när det börjar växa igen och då kanske jag inte behöver få en sån där störig amningslugg 🙂 Om ni behöver tips på bra B-vitaminer så kan jag tipsa om B-komplex (annonslänk) som innehåller samtliga B-vitaminer som kroppen behöver!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Jenny

  Åh samma här!
  Värst upplevde jag det med vår nu 3:a än med de andra syskonen.
  Nu är han 8 månader och det har börjat ge med sej, tappar fortfarande lite men det är inte som i höstas. Usch det formligen rann stora tussar efter benen när jag duschade..
  Konstigt nog tyckte min frisör att jag hade tjockt hår när jag själv upplever det som otroligt tunt 🙈 nu ska bara luggen bli så lång att den går att platta ned, har lockigt hår och hela lilla luggen ser märklig ut😂

  Svara
 2. S

  Samma här. Som tur är så är man ju beredd på detta när det är tredje barnet men första gången blev jag helt chockad 🙈 snyggt blir det ju dock inte när tussarna växer ut. Jag får vikar men som snabbt täcks med nya bebishår 🙈 som en snygg lugg i tinningarna bara 🤣

  Svara
 3. Gittan

  Samma här! Nu är sonen 9 månader och äntligen börjar de minska men tappat fortfarande en del. Är ju tredje här oxå så var väntat 😅

  Svara
 4. E

  Här har det också börjat! Tog 2,5 månader innan det satte igång så minns att jag för ca 2v sedan tänkte att jag kanske skulle klara mig denna gången 😂.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här