Perfekta morgongåvan till frun eller baby push present till mamman

– Samarbete med Julias Pearls –

När jag var liten och gick i andra klass tog min fröken med sig pärlor till skolan, närmare bestämt två stycken pärlhalsband med vackra vita pärlor. Det ena halsbandet hade ett vackert lås i vitguld medan det andra hade ett enklare lås, i övrigt var halsbanden nästan identiska. Fröken höll upp halsbanden och berättade om hur en pärla blir till, att det börjar med ett litet sandkorn som råkar ta sig in i en mussla när den öppnar sig. Sandkornet hamnar mellan skalet och manteln och genom att ligga där och skava bildas tillslut en bedårande pärla!

När hon berättat klart avslöjade hon att bara ett av dom två fantastiska halsbanden är äkta och nu skulle vi få gissa vilket. Hon skickade runt halsbanden och jag och min klasskamrater tittade och kände noga på dom innan vi bestämde oss för att halsbandet med det vackra låset måste vara äkta vara. Oj oj oj, vad fel vi hade! Det visade sig att det enklare halsbandet med det lilla intetsägande låset var det som hade riktiga pärlor. Fröken visade oss hur enkelt man kan testa om pärlorna är äkta genom att försiktigt bita lite i dom eller gnugga dom mot varandra. Om ytan känns skrovlig är pärlorna äkta, känner man ingen friktion alls är dom troligtvis gjorda av plast. Jag minns än idag hur det kändes när jag fick bita lite i frökens pärlor och ända sedan den lektionen har jag varit fascinerad av pärlor!

I Göteborg finns en mycket unik butik, Julias Pearls, som är specialiserad på exklusiva pärlor av hög kvalitet. Julias Pearls har absolut störst sortiment av kvalitetspärlor i Skandinavien och har kunder som kommer långväga ifrån för att besöka butiken. Alla smycken i det här inlägget kommer från deras fantastiska butik.

När jag berättade för Victor att jag älskar pärlor, svarade han ”Vilken tjej älskar inte pärlor” – haha, sant!! Det är nog få tjejer som inte skulle bli glada för ett pärlhalsband, pärlarmband eller ett par pärlörhängen 🙂 Jag har genom åren varit en flitig användare av pärlörhängen, men jag äger fortfarande inga riktiga pärlor. Jag får önska mig, som vi brukar säga till barnen, för visst passar jag sjukt bra i pärlor? Åh!

På bilden har jag på mig ett pärlhalsband och örhängen med Akoyapärlor från Japan. Akoyapärlan är pärlan som gnistrar och skimrar mest av alla pärlor! Halsbandet har ett lås av guld och örhängena är satta i guld.

Pärlor i alla dess former är ju faktiskt en perfekt present, klockren som morgongåva, baby push-present eller julklapp! Om man köper örhängen till jul, kan man köpa halsband som födelsedagspresent, då är två ”problem” lösta 😉

Förutom vackra vita pärlor så finns något riktigt unikt och exklusivt -den svarta mytomspunna Tahitipärlan. Den har en unik oftast mörk färg men finns även helt vit. Det är naturen som avgör vilken färg pärlan kommer få, men vanligast är påfågelsgröna toner. Tahitipärlorna på bilden är barocka, alltså inte symmetriska. Barocka pärlor får ofta en fantastisk lyster och den ojämna formen gör att den får många skiftande färger som gör att den ser ännu mer spännande och förtrollande ut.

Alltså WOW! Hur vackert är inte det här halsbandet?! Jag kan inte sluta fascineras!

Alla pärlor hos Julia Pearls har sina äkta naturliga färger, är alltså inte infärgade, och odlade i musslor eller ostron beroende på art. De har halsband, armband och örhängen i alla möjliga utföranden, dessutom kan man få halsband och armband trädda i skräddarsydd längd för det skall passa precis!

Örhängen med droppformade Tahitipärlor satta i guld

Innan jag testade halsbanden så trodde jag att den här lilla nätta skulle hamna högst upp på min önskelista, men icke, jag förälskade mig i pärlhalsbandet på första bilden 🙂

Jag har inte bestämt vad jag ska ha för smycken på vårt bröllop nästa år, men efter att ha provat dessa vackra pärlor så tror jag att jag vet vad jag vill ha. Om inte annat så vet jag vad jag önskar mig i morgongåva *blink blink*

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här