Tandsebisse 5

Ni minns kanske att jag skrev om tandsebissarna 5 & 6 för några veckor sen…. Att dom höll på att titta fram och att vi skulle vänta med att sluta amma för att inte plåga en orolig, känslig bebis ännu mera. Det var dom två tänderna vid sida av framtänderna i överkäken. Jag var så säker på att tänderna skulle kika fram vilken dag som helst, men plötsligt så hände det inget mer… Vi bestämde då att vi skulle sluta nattamningen och det gjorde vi och fortfarande ingen skymt av tandsebissarna. Lucas var precis som vanligt, inte det minsta gnällig.

Men igår var han helt annorlunda. Gnällig hela tiden och det hjälpte inte vad vi gjorde. Då kom jag och tänka på tänderna igen och tittade efter i Lucas mun, men det såg varken ut som dom var på väg ut eller som att det var irriterat. Så jag kikade på underkäken. Där, på den vänstra sidan av framtänderna var det rött, irriterat och svullet och det syntes något vitt. Så ja, nu är tandsebisse nummer 5 påväg ut, men nummer 5 blev inte den tanden som jag trodde!! Vi gav Lucas alvedon och han lugnade sig. Samma sak idag. Han har redan fått två doser alvedon idag och efter varje dos lugnar han sig. Idag när jag försökte kika såg det ut som det ena hörnet på tanden redan hade kommit ut, men det är supersvårt att titta. Lucas låter ingen röra hans mun och när han skrattar så täcker underläppen just den biten där tanden verkar vara på väg ut.

Lucas är inte så jätteförtjust i bitleksaker, så vi lägger olika fruktstavar i frysen som han får äta. Han håller dom inte själv än, trots att vi försöker lära honom. Men han älskar iaf den frysta frukten. Idag har han fått papaya och mango. Mums!!!

20140427-170158.jpg

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här