Frågor & Svar

Svar på frågor

Hej allihopa!

Jag har varit lite dålig på att svara på era frågor och kommentarer det sista. Men här kommer iaf några sena svar 🙂

Vad använder ni till Lucas smetiga ögon?
Vi köpte våtservetter till ögonen på Apoteket som kan användas på spädbarn att ha i skötväskan. När vi är hemma tvättar vi med bomullspads och ljummet vatten eller bröstmjölk.

20130526-002754.jpg

Ser att du har ett fint solparaply till barnvagnen. Vart har du köpt det? Är du nöjd med det och skyddar det bra mot solen när du är ute och går? Slipper du hålla på o vända vagnen för Lucas ska slippa få solen i ögonen? Passar det olika barnvagns märken?
Tack 🙂 Än så länge så har jag bara använt solparaplyt två ggr. Så jag kan inte riktigt säga vad jag tycker om det. Det är ju lite bökigt om man inte planerar att bara gå rakt fram för man får ju rikta om det hela tiden. Jag kompletterar med en tunn filt över vagnen när jag går runt och han ändå sover så att solen säkert inte ska lysa på honom. Däremot så är solparaplyt verkligen suveränt när han sover i vagnen när den står stilla. Då behöver jag inte ha en filt över vagnen så det behöver inte bli lika varmt. Solparaplyt köpte jag på jollyroom, jag tror det hette Carlo. Det passar till alla barnvagnsmärken. 🙂

Undrar om de alltid går smidigt för lille Lucas att somna om efter amnngarna på natten?
Ja, vi har det rätt smidigt eftersom Lucas sover i vår säng. Han äter och sen somnar han vid bröstet och får ligga kvar där oftast eftersom jag också har somnat 😛 men om jag är vaken och han sover hyfsat djupt så brukar jag flytta över honom till hans säng. Ibland vaknar han och då får man buffa honom en stund i rumpan eller flytta tillbaka honom till vår säng.

Min dotter rör sig jättemycket i sömnen på nätterna sedan hon kom hem från BB. Först rör hon sig, ger ifrån sig massa ljud i kanske 30 sek. Sen slappnar kroppen av o man tror hon somnar. Efter någon minut fortsätter det igen i kanske 30 SEK osv. Så kan det vara i minst en timma. Pratade med BVC som blev lite förvånad. Hon sa att bebisar rör sig mycket i sömnen då det är inne i sin sk drömsömn men ska generellt efter egen kort stund somna i djupsömn. Detta händer bara på natten, på dagen somnar hon som vanligt utan massa rörelser. Detta gör att jag själv vaknar, tittar till henne, ser att hon blundar men rör sig såååå mycket med viftande händer o fötter i luften. Rör sig era barn mycket i sömnen?

Jo, sådär kan Lucas också hålla på med stängda ögon. Men han brukar oftast börja skrika efter en stund så jag måste ta upp honom till våran säng. Som längst har han hållt på så i kanske 10 minuter. Och så är det för Lucas också bara på natten… Men på dagen lägger jag honom aldrig ner för att sova middag utan då somnar han bara.

Några populära frågor från er är:
Kan Jair svenska?
Jair pratar väldigt bra svenska, kanske inte helt flytande, men väldigt bra. Han har läst svenska i 2 år.

Kan du portugisiska?
Jag pratade väldigt bra portugisiska, men nu när jag pratat väldigt lite i två år så känns det som jag glömt massor, men det kommer väl tillbaka när vi är där i 7 månader. Jag förstår iaf nästan allt Jair och hans kompisar pratar om, men dom pratar en hel del slang så det är inte så konstigt om jag inte förstår allt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.