Okategoriserade

Svar på frågor

Hej Emma! Jag kom att tänka på den där bolan du hade när du var gravid så att Lucas skulle kunna känna igen ljudet efter han hade fötts, så jag undrade bara om du använder den nåt nu för tiden, eller om du nånsin testade om Lucas kände igen ljudet utanför magen?

Svar:Tråkigt nog gjorde vi inte det… Det blev typ aldrig av. Jag hade inte barnvagnsfästet till bolan som jag har nu då. Och i början ville jag inte gå runt med långa halsband som kunde skava på Lucas lilla kropp när jag höll i honom. För prova med nästa barn istället 🙂

Tänkte på en grej, hur har du tänkt göra med amningen i Brasilien? Ska du fortsätta eller sluta innan ni åker dit?

Svar: Jag velar lite när det gäller det. Ibland tänker jag att jag ska ta chansen att sluta om Lucas inte visar intresse för bröstet längre. Till exempel gå upp och göra gröt på morgonen istället för att ge bröstet och att bara glömma ”nattamningen”. Men ibland tänker jag att det är bra om jag ammar i cirka två veckor i Brasilien så att Lucas får vänja sig vid den nya bakteriekulturen. Så har jag egentligen tänkt länge och det är nog det alternativet som är bäst. Jag kör på med amningen en månad till helt enkelt.

Jag har helammat i 6 månader och ammar väldigt mycket än. Min dotter är 7,5 månad. Jag har inte följt vad bvc sagt. Dom har tjatat sedan Alva var 4 månader att jag ska ge henne annat. Sedan planade hennes viktkurva ut precis som Lucas gjorde då blev jag idiotförklarad när jag fortsatte amma. Men hon är frisk pigg och följer sin nya kurva hur fint som helst. Jag har heller aldrig börjat ge välling vilket bvc heller inte gillar att jag inte gör. Men jag ser ingen anledning att köpa välling då jag har massor av mjölk själv till henne. Hon äter gröt så där finns ju extra kalk o järn mm. Är ditt bvc bra vad det gäller amningsråd?

Svar: Ditt BVC verkar vara helknäppt ju! Välling är ju inget som rekommenderas längre. Det är ju omtalat om det är bra eller dålig, alltså det är inget BVC rekommenderar att man ska ge, men dom säger inte att det är dåligt att ge det heller. Hur som helst så har jag aldrig hört något så korkat som att du borde börja ge VÄLLING istället för BRÖSTMJÖLK! Jag tycker du ska byta BVC! Hur ska du någonsin kunna lita på deras råd när dom kommer med så skumma amningsråd? Ja, jag tycker mitt BVC har gett mig toppenbra råd hela tiden hittills!

Vad använder du för kamera?

Svar: Jag använder bara min iPhone för tillfället. Dom professionella fotona på min blogg har tagits av fotografen Sabine Schnell på Makalösa Minnen.

6 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Tack för ditt svar 🙂 jag får nog ta o byta bvc. Bvc läkaren på mitt bvc är dessutom pensionär och verkar inte ha någon koll alls på hur det är med barn nu för tiden.

 • EmmaEmma

  Ja det är klart att dom behöver mer än bara bröstmjölk. Man ska inte helamma efter 6 månader, men det finns ju ingen anledning till att byta ut bröstmjölk mot välling! Däremot ska man ge gröt precis som Marie har gjort och ett mål mat om dagen också.

 • EmmaEmma

  Men min BVC-sköterska och läkare sa att det berodde på att bröstmjölken innehåller inte tillräckligt med järn. Dom sa inget om protein. Detta var när Lucas var 6 månader.

 • En Malin

  Bra skrivet! Bröstmjölk framför välling alla gånger! Det man byter ut till efter ca 6 månader är, som ni skriver, gröt och/eller vanlig mat. Min dotter (snart 20 månader) har aldrig druckit välling. Hon är hur välmående som helst. Ibland får man sålla det bvc säger…

 • Marie Alvas mamma

  Ja jag tror inte man ska lita på allt bvc säjer. Jag kommer aldrig prova välling på vår dotter. Som Emma säjer så är det järn som inte räcker till men det finns i gröten och nu äter Alva lite mat också. Jag tycker bara det är dumt av bvc att tala om att välling skulle vara bättre än bröstmjölk.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.