Okategoriserade

Mensvärk from hell!

Är det så här jävligt det känns i magen när man ska ha mens första gången efter förlossningen? Det molar som aldrig förr. Eller jo, jag har känt det förut. I början av graviditeten med Lucas. Då var det så. Det var mitt enda symptom. Med andra ord känns det PRECIS som att jag är gravid igen! Det känns så mycket att det var det enda jag kunde tänka på igår (det var det gårdagens kryptiska inlägg handlade om). Jag har gjort två gravtest som inte visade nånting, eller jo, ett streck som var så svagt att det knappt syns. Det går inte ens att urskilja om det är rosa eller om det är ett grått spökstreck, exakt så var mitt första gravtest med Lucas. Men med Lucas blev det tydligare dagen därpå. Det blev det inte den här gången. Så nu förväntar jag mig att mensen kommer snart.

Hur var er första mens efter förlossningen?

5 Comments

 • Caroline, 20år och blivande tvåbarnsmamma!

  Min första mens var precis som du beskriver HEMSK, jag hade så fruktansvärt ont, då har jag väldigt ont i vanliga fall men det var mycket värre. Men jag har haft samma smärta i början av varje graviditet.

  Av mina erfarenheter är även väldigt svaga streck en graviditet. Hade du det svaga strecket på båda testen? I så fall vänta 2-3 dagar och har inte mensen kommit så prova ta ett nytt test då och se om det blivit starkare. Annars kan ett digitalt test vara en bra ide, dom brukar vara lättare att läsa av, man behöver inte fundera på om det är ett streck eller inte, där står det klart och tydligt 🙂

  • EmmaEmma

   Ja, jag hade svagt streck på båda. Men jag måste tillägga att det är SUPERSVAGT! Man ser det typ inte. Jair ser det inte. Men så var det ju med min gravditet med Lucas också…. Jair såg inget, jag anade ett streck. Jag ska testa igen på fredag för då ska jag på julfest. Jag vill veta om jag kan dricka nåt eller inte. Om det inte visar något och jag inte har fått mens nästa vecka så kommer jag testa med digital test. Jag har ett digital test hemma, sen är alla mina gravtest slut 🙂 Köpte på mig många innan jag blev gravid med Lucas. Haha!

 • Anna

  Hade hört att den skulle göra mer ont men min kom en dryg månad efter att jag slutat amma och den var som vanligt fem dagar och gjorde betydligt mindre ont! Så jag blev positivt överraskad. Innan den kom hade jag under flera månader mensvärk och trodde det var på gång men icke!

 • Jessica

  Har med trappat ner på amningen rejält, och har med kännt av riktigt molande värk och trott att mensen är på g! Men inte, känner mig också svullen och inte alls smal trots att jag väger mindre än jag gjorde innan förlossningen, så konstigt. Kanske blir så när man trappar ner amningen?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.