Svar på frågor

Jag har laddat ner mammamage appen men tycker att övningarna känns så klena.. Körde du klart hela mammamage programmet?
Svar: Haha!! Det tyckte jag också. Men kör man igång direkt efter förlossningen så är dom nog precis tillräckligt! Jag körde igång såpass sent så jag orkade bara igenom dom två första stegen. Har du hittat nån muskeldelning i magen? Det gjorde inte jag. Första gången jag kollade var nog ca 6 veckor efter FL, kanske hade den redan dragit ihop sig då? Om du hittar en muskeldelning kanske du borde göra övningarna även om dom känns klena…? Det som är bra med övningarna är ju att det är knipövningar också.

En fråga angående det att bebisar skulle ta skada av sitta för tidigt:
Men när man bär i bärsele då, det känns ju ”som samma” dvs de sitter i ett tygstycke med tryck mot underlivet, om du fattar? Har du blivit något klokare ang det?
Svar: Nja, inte riktigt. Inte mer än att jag har gjort vad jag känner känns bäst. Jag har låtit bli matstol och bara provat gåstol ett par gånger innan han blev 6 månader. Han har inte gillat gåstolen alls, inte förrän nu när han är 6 månader. Nu skrattar han högt när han står i den, fast han går ju knappt med den. Bara står! Jag tycker det som du skriver om bärsele låter väldigt klokt. Det är ju samma tryck mot underlivet. Dessutom bär man dom ju ofta så också. Så nej, jag tror inte det är nån direkt fara om man inte låter dom sitta i matstol i flera timmar det vill säga, men vilket barn under 6 månader vill det?

Jag har för övrigt för mig att alla barn är hjulbent först och sedan rätar de ut sig efter 2 års åldern?
Svar: Stämmer bra det! Det står faktiskt på 1177s hemsida här: Hjulbenthet hos barn

Fick du reda på vad det där gegget i Lucas halsveck var?
Svar: Ja, helt normalt! Det var hudfett som samlades. Nu gör det inte det längre, tror det är för att han inte har lika många veck längre. Nu har han ju fyllt ut sin alltför stora kostym som han föddes med 😉

Något jag reagerar på är att Sverige och Norge verkar ha olika rekommendationer när det gäller mat. Har reagerat på att det på en del barnmat står från 6 månader, i Norge från 10månader. Det är ju rätt stor skillnad! Vet du varför det är så?
Svar: Hmm… faktiskt ingen aning! Nån som vet? Det var en väldigt bra fråga!!

Skrev dom inget intyg på sjukhuset med tillfällig fp?
Svar: Jo det gjorde dom, men jag var tvungen att fråga efter det. Tänk på det om ni blir inlagda på sjukhuset. Då behöver ni inte ta vanliga föräldrapenningsdagar. Då får ni tillfällig föräldrapenning, men ni måste fråga om ett intyg när ni blir utskrivna! Kan nog bli jobbigt att få det i efterhand.

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här