Frågor & Svar

Svar på fråga om underlivet efter förlossningen

Jag har fått en läsarfråga om underlivet och sex efter förlossningen som jag ska försöka svara på i det här inlägget. Här kommer läsarfrågan:

Hej Emma! Jag har följt din blogg länge och undrar över en sak som inte alls har med inlägget att göra men hoppas att det är OK att jag frågar. Du skrev efter att du fick Lucas att du hade ont i underlivet och problem när ni skulle ha sex. Vet att du besökte en läkare som skulle hjälpa dig med problemet. Jag upplevde exakt samma med min dotter. Nu har jag fått vårt andra barn och jag är nyfiken på om dina underlivsproblem blev bättre eller sämre efter andra förlossningen?
Sonen är 5 veckor så jag och sambon har ännu inte haft sex, men jag hoppas innerligt att mina problem förbättrades iom andra förlossningen ☺️ Tack för en bra blogg! Och isadora är fantastiskt fin! Kram

Svar: Tack så himla mycket för din fråga och vad roligt att du gillar min blogg! Jag tänkte att jag skulle förklara lite kring mitt problem så att nya läsare förstår också. När Lucas föddes så sprack jag väldigt djupt inuti och det krävdes ovanligt många stygn för att jag skulle sluta blöda. När jag läkte så bildades det en hård ärrvävnad på ett ställe som läkarna kallade för ärrbrygga. Ärrbryggan blev som en liten kant eller inuti slidan som Jair slog i varje gång vi försökte ha sex så han kunde inte komma in mer än ett par cm. Inget glidmedel i världen hjälpte och det gjorde asont på mig så vi kunde helt enkelt inte ha sex. Jag fick göra en operation för att åtgärda detta. Det är en enkel operation där läkarna gör ett litet klipp i ärrbryggan och syr ett par stygn som går åt andra hållet istället. Jag blev helt återställd efter denna operationen och har inga men alls efter min första förlossning. Nu efter andra förlossningen så har jag inte alls samma besvär. Mina slemhinnor är sköra eftersom jag ammar så det skaver och så, men det är ju ett vanligt problem och jag vet ju att detta går över. Grattis till din lille son och jag hoppas också att dina problem blev bättre efter andra förlossningen men om dom inte blev det så tycker jag att du ska söka hjälp. Ta med dig nån stark person som kan stå upp för dig om läkaren du träffar inte lyssnar på dig. Det är jobbigt att agera sin egen försvarsadvokat. Jag vet hur jobbigt det är att vara ”skadad” därnere :’-( Stor kram!

underlivet efter förlossning

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.