Italien

Strandliv i Roseto

Idag har vi varit på stranden hela dagen och solat och badat. Det har varit fantastiskt väder och så skönt i vattnet så det var nästan svårt att gå därifrån. Jag låg i solen ganska länge och nu när jag kom hem så märkte jag såklart att jag hade bränt mig lite på bröstet. Jag är inte förvånad, jag brukar bränna mig på bröstet om jag inte bättrar på med ny solkräm under dagen. Tur att jag inte brände mig så mycket i alla fall. Imorgon blir det högre solskyddsfaktor och så får jag försöka sola ryggen eller hålla mig i skuggan.

Isadoras nya kompis var också där idag. Hon var lite ledsen för hon ville gärna ha samma som Isadora så när Isadora hade simglasögon så ville hon ha det och när hon hade solglasögon så ville hon ha det också. Isadora var jättegullig och delade med sig av sina saker till sin kompis även om hon var noga med att förklara att det var hennes. Jag tycker det var så stort av henne. Hon är bara två år och det är ju en ålder som det är svårt för många barn att dela med sig, men Isadora valde själva att dela med sig när hon förstod att flickan var ledsen för att hon inte hade några simglasögon eller solglasögon.

Efter stranden gick jag, Jair och Isadora till affären. Isadora däckade efter bara några meter så jag och Jair hann både handla och dela på en italiensk glass innan vi gick hem igen 🙂

img_9254
img_9255
img_9256

Ser ni att det är Axkids nya vagn hon ligger i? Det kommer en recension om den snart 🙂

By the way så tog mitt internet slut igårkväll. Vi har inget wi-fi så om jag ska få internet måste jag gå till olika caféer eller restauranger. Väldigt frustrerande för mig som är så van med en iPhone fastvuxen i näven… men men, jag ska väl överleva ett par dagar utan internet…

11 Comments

 • Malin

  Hej! 🙂 vilken storlek har Isadora på sina UV-kläder? 🙂 och hur lång är hon? Kommer hon kunna ha dem nästa sommar också tror du?
  Jag köpte storlek 98/104 till vår 1-åring och hoppas kunna ha dem ett par somrar framöver hehe.

  • Emma - På Smällen!

   Hej! Oj, minns inte hur långa Isadora är, men hon närmar sig en meter nu. Hon har storlek 92 och 98 på sina kläder så vi köpte 98/104 till henne och hon kommer kunna ha dom nästa år också. Det är mycket kvar på längden och Polarn o. Pyrets kläder är oftast lite stora i storleken. Lucas hade sina i 74/86 och 86/92 ända tills han var närmare 3 år! Till er 1-åring tror jag egentligen att ni behöver en storlek mindre om ni har tänkt ha dom denna sommarn. Kram!

 • Lin

  Apropå dela med sig! Fint av isadora att dela med sig och likväl av hennes föräldrar som uppfostrar henne så! Vi gör detsamma; man delar med sig! Dock har vi personer i släkten som inte gör på samma sätt. Deras barn behöver inte dela med sig av saker på samma sätt – 178 leksaker är ”deras speciella favorit” och lånas inte ut av barnet vilket föräldrarna stöttar. Vi tycker att leksaker man inte leker med just nu ska kunna lånas ut till kompisen. Blir en svår situation av flera anledningar; de barnen får låna vårt barns leksaker men han får inte låna deras. Blir orättvist. Vi vill ju att han ska vara en bra kompis och låna ut leksaker och vi vill vara konsekventa med det. Samtidigt blir det fel om han ska låna ut när de inte bjussar tillbaka, dvs tar alla leksaker ur händerna på honom för att alla är ”speciella favoriten”. Hur hade du/ni andra läsare agerat?

  • Malin

   Skulle mitt barn ha vissa såna extrema favoriter, så hade jag sagt att barnet isåfall får lägga undan det innan besök och att allt som ligger framme får lekas med och att man får turas om 🙂 Tror det är bra att dela med sig.

  • Emma - På Smällen!

   Jag tycker att ni tänker väldigt sunt! Jag hade själv problem med en vän som började göra så när barnen lekte. Hon gick till och med och låste in alla leksaker i ett annat rum eftersom hennes barn sa att hon skulle göra det. Tillslut fanns det knappt några leksaker kvar att leka med. Jag blev så paff! Det var inte kul att ha playdejts efter att det hade hänt ett par gånger…

   Vi försöker också uppfostra våra barn som ni gör, men Lucas hade också en period med favoritleksaker. Han hade 3 stycken som var hans ”speciella favoriter” så innan vi skulle ha playdejts så frågade jag honom om han ville lägga undan dom tre eller ifall han kunde tänka sig att dela med sig av dom. I början la han jämt undan dessa tre men efter ett tag var dom inte speciella längre så då slutade vi att lägga undan. Jag tycker att barnen får ha ett par stycken favoriter om dom vill som dom kan lägga undan innan men inte under tiden barnen leker. Jag minns när jag var liten när jag fick något nytt, då ville jag inte dela med mig för jag var rädd att leksaken skulle bli förstörd. När den inte var ny längre så delade jag med mig. Jag minns känslan av att få den nya fina leksaken förstörd eller nedsmutsad så därför försöker jag sätta mig in i barnens situation och förstå dom, är känslan dom har rimlig eller inte?

   • Lin

    Emma&Malin: precis, det är min tanke också. Mitt barn är väldigt osentimental med sina saker på det vis att kompisar får låna precis allt (bortsett från om det kommer direkt från inslagningspappret skulle jag tro). Så eftersom han är så bjudit och det är en självklarhet för honom vill jag att han ska bli bemött på någorlunda samma sätt. Hoppas att kompisen växer till sig snart och blir lite mer bjussig. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.