Italien

Födelsedagsfirande i Italien

Nu är vi hemma igen och äntligen har jag internet! Undra om inte det här är den längsta bloggpausen jag har haft? 3 dagar utan att få knappa på tangenterna. Det har kliat i fingrarna på mig kan jag säga!

I lördags fyllde jag år och det firade vi med en dag på stranden, lunch på restaurang, sedan romantisk middag för två och såklart en födelsedagspresent 🙂

img_9395
img_9397
img_9396
img_9399

Det var ingen dålig present jag fick i år 🙂 Tack älskling!

Havet i Roseto är fantastiskt, när man är på stranden vill man bara ligga i vattnet och njuta hela tiden. Det märks på oss allihopa att vi tillbringat hela dagarna i vattnet för vi blev väldigt bruna på dessa två veckor. Jag blir aldrig så här brun efter en semester på solstol på stranden.

img_9438
img_9437
img_9439

Mellanmål på stranden

När vi hade badat en stund blev vi hungriga och eftersom det var min födelsedag så bestämde vi oss för att äta lunch ute. Alla dom andra dagarna åt vi lunch hemma för att inte spendera allt för mycket pengar. Jag åt en pasta med räkor, Jair en tallrik med friterad havsmat och Ian och barnen åt pizza. Barnen åt efterrätt som Lucas valt ut, en riktigt god glass!

img_9402
img_9401
img_9406
img_9405

Efter stranden gick vi hem och duschade för att sedan sätta oss på ett café/bar där jag kunde få internet en stund och barnen kunde leka på den jättelika lekplatsen! Strandpromenaden är verkligen helt fantastisk i Roseto, varenda strandbar/restaurang har en stor lekplats med saker som barnen kan göra samtidigt som föräldrarna kan äta, njuta av en cappuccino eller en drink.

img_9585
img_9323-1
img_9587

Dom här bilderna är från en annan kväll, men tog med dom för att visa hur mycket som finns att göra på ett enda ställe 🙂

På kvällen hade Jair reserverat bord till oss på vår väns restaurang och där fick vi oss en riktig upplevelse! Vi beställde en maträtt som heter ”Rå eller tillagad?” och in kom det en låda full med rå lax, tonfisk, bläckfisk, räkor och kräftor och en het Himalayasaltsten som vi fick steka fisken på. Det här var helt klart bland det godaste jag ätit! Alltså mums! Och vilken smak den där Himalayasaltstenen gav ifrån sig! Vi gick faktiskt tillbaka dit sista kvällen innan vi åkte hem och åt detta igen 🙂

I Roseto är det ganska lugnt på lördagar (superkonstigt för en svensk) men den enda baren som hade party hade nåt dansband för gamlingar, typ. Vi gick till en av våra vänners bar för att dricka drinkar och där överraskade Jair mig med tårta 🙂

img_9435
img_9436

Jag tycker min födelsedag blev alldeles lagom! Det där beachpartyt som vi var på natten innan var helt fantastiskt så jag hade inte orkat med party en natt till. Jag var nöjd med att gå hem tidigt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.