Okategoriserade

Stoppa tjuven nu!

För några dagar sen så skrev jag på bloggen att vi har haft inbrott i vårt hus och en läskig händelse med att det var nån som gick och ryckte i handtagen på vår våning. Jag berättade detta för våra grannar som frågade några fler grannar och det visade sig samtliga utom en på bottenplan hade varit med om exakt samma sak!!! Men när man frågade grannarna när dom hade hört att någon ryckte i handtaget så var det olika datum och vissa hade hört det flera gånger! Det känns riktigt obehagligt och jag hoppas innerligt att mina grannar har hört i syne även fast jag inte tror det eftersom Jair faktiskt har sett en person!! Nu gäller det verkligen att hålla dörrarna låsta och vara på sin vakt.

I mitt förra inlägg tipsade min vän Thaimorsan mig om TV3 serie Stoppa tjuven. Riktigt intressant program alltså!!!

(null)

Jag har sett första avsnittet där dom visar hur dom på 12 minuter rånar en familj med 4 barn på allt värdefullt som dom har! Totalt blev familjen av med saker för ett värde på nästan 270 000 kr!! Skrämmande!!!! För det första trodde jag inte att det var så enkelt att bryta sig in hos folk och för det andra trodde jag inte att man kunde länsa ett helt hus på bara 12 minuter!

Jag vet inte riktigt hur vi ska förhindra att det blir fler inbrott i vårt hus. Vi har ju stora robusta dörrar som inte går att bryta upp och vi bor på tredje våning (tack och lov!)! Skaffa en vakthund kanske? Eller så kanske det räcker med att låsa dörrarna ordentligt. Jag försöker hålla koll på olika bilar som står utanför och skriver upp regnummer. Kanske borde vi sätta upp en kamera också? När jag googlade hittade jag en lista med 10 enkla tips för hur man säkrar sitt hem, läs det HÄR!

I Stoppa tjuven så visar dom var dom svaga länkarna finns så som olåsta fönster, dåliga lås och hur man enkelt slår bort en rattkrycka eller hur man snor däcken från bilen trots att man har bultlås på däcken!! Jag hoppas dom kommer ha med lägenhetsinbrott i programmet också, gärna nya lägenheter 🙂 Jag skulle gärna vilja veta vad vi har för svaga länkar i vårt hus, hur kommer tjuven in liksom? Och vad kollar tjuven på? Om man har larm, hund, klen balkongdörr? På den här bloggen kan man också läsa om hur man bland annat gör sitt hem säkrare från inbrott: Bra vardagstips

One Comment

  • TreMirakel

    Ja skrämmande med inbrott ju kikar på den programmet också och shit tur man bor på andra våning alla fall.. skulle vilja ha en säkerhetsdörr.. Våran kan man någ yxa sig genom så tunn e den :/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.