Okategoriserade

Hjälp mig! Barnsäkra sängen

Jag behöver lite hjälp från er! Vi sover ju fortfarande med Lucas i han säng men till sommaren så tänker vi nog flytta ut från hans lilla sovrum. Det blir så varmt därinne och det lär ju bli ännu varmare när sommaren kommer. Vi skulle kunna flytta in, alla tre, i det stora sovrummet som är mycket svalare, men poängen med att vi sover i Lucas rum är ju att han ska lära sig att sova i det rummet. Jag ska berätta mer om hur vi har tänkt sovandet i ett annat inlägg för jag kommer nog behöva lite tips från er… Men nu till dagens ämne.

Vi har ju köpt en Hemnes dagbädd till Lucas. Just nu har vi den utdragen som en dubbelsäng, men så småningom kommer vi puta ihop den så att den blir en enkelbädd. Men innan vi låter Lucas sova i den samla sängen så vill vi ha en stödbräda till sängen. Jag köpte en stödbräda på IKEA, men kolla hur det blev!!! Inte alls bra!

(null)

 

Stödbrädan är ju lika hög som själva madrassen så den gör ju absolut ingen nytta mer än att det gör ont att rulla eller gå ner just där. Jag har ingen lust att köpa tunnare och obekvämare madrasser, så vad ska jag göra?

Det måste väl finnas högre stödbrädor? Någon som har något tips?

13 Comments

 • Linnea

  Hej!
  Vi går och funderar på att köpa den sängen till vår son, syskon kommer när han är 22 månader så då tänkte vi ha ordnat med ny säng. Jag har sett att stödbrädan inte räcker upp, men kan man inte köpa en till stödbräda och sätta på den första? Förstår du hur jag menar? ☺️ Så man staplar den ena på den andra liksom..
  Eller det kanske inte funkar alls?? ☺️

 • sara

  Kila ner en plywood-skiva, ni kan ju klä in den i något mjukt, och ett tyg utanpå. Går nog lätt att häfta med häftpistol 🙂 så kan man bara stoppa dit skivan när han har somnat och föräldern klivit ur:)

 • Linnea An

  Eller den här; http://www.babyland.se/baby_dan_sanghast_universal_37x98_cm , men den var ju svindyr såg jag… Är det någon annan än jag som har reflekterat över att allt som gäller bebis/barn i allmänhet är riktigt dyrt, säkerhetsgrejer i synnerhet. Där brer de gärna på lite extra för de vet att alla föräldrar vill ju ha sitt barns bästa… Näjnäj, jag ä’ int bitter. Jag köpte bara en bilbarnstol i helgen och har lite eftervärkar från plånbokens utdrivning och plötsligt tomma innanmäte.

 • Sandra de Jong

  Mitt tips är att ta några kuddar eller rulla ihop ett täcke och lägg under madrassen så den lutar innåt. Lätt att ta bort eftersom och barnet lär sig ligga kvar i sängen. Är ni oroliga att han ska rulla ur så lägg en extra madrass på golvet nedanför.

 • Stina

  Jag funderar på att ställa ut sängen en bit från väggen och lägga extramadrassen mellan vägg och säng. Sen tänkte jag montera en hyllist mellan säng och vägg (ovanför madrassen) och där sätta alla miljoner gosedjur som min dotter har. Blir som ett slags långt sängbord. Min förhoppning är att brädan räcker till om det bara är en madrass i sängen. Har iof inte testat…

 • J

  Vi köpte en växasäng och la ett stort täcke nedanför (har tyvärr ingen madrass och den är väldigt låg i jämförelse med golvet). I början ville sambon ha gamla spjälsängen emot eftersom den ändå står där i väntan på nästa bebis men det fick vår tjej bara att rulla på ännu vildare på nätterna och en natt när han glömt täcket dunkade hon så klart i golvet stackaren! Sedan dess har jag tvingat bort sängen och lagt dit täcke och det har fungerat mkt bättre. Av nån anledning har hon dock vandrat ner till täcket och legat där och sovit 2 nätter under den tid som vi haft henne själv i den sängen, vilket kanske varit under drygt lite mer än en månad nu. Men hon sover otroligt mkt bättre och lugnare nu än tidigare så lite får man väl chansa tänker jag. Med täcket där har hon ju inte skadat sig heller så 🙂 och så sover vi i samma rum så skulle hon bli ledsen säger vi bara nåt tröstande och så somnar hon om. Himla bekvämt! Om man nu bortser från att man som höggravid har lite svårt att somna när två går igång och snarkar då 😉

 • sara

  våran grabb är 1 1/2 nu och vi köpte precis en ”vanlig” säng till honom utan sängram runt, vi köpte korta ben på ikea och så lägger vi två kuddar under madrassen på kvällen när han ska sova så de blir som uppförsbacke, funkar skit bra..han har inte trillat ut än iaf 😉 såprova med de först, att sticka in två kuddar bredvid varandra under bäddmadrassen! lycka till

 • Sungmee

  Vi har en likadan säng till vår två-åring och köpte en sänghäst som dom kallas, från Lekmer för 699:- Den är vit och ser ut som den tillhör sängen. Jättefint blev det och vår är jättenöjda!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.