Test av Sodastream Play

Vi har blivit med en SodaStream Play. Jag har länge länge LÄNGE önskat mig en Sodastream. När jag var gravid nu i höstas så fick jag världens craving för kolsyrat vatten och drack 1,5 liter på mindre än två dagar i flera veckor. Nu dricker jag inte riktigt så mycket, det har blivit mera cola istället… inte så bra… Men jag tror nog att jag kan bryta dom här dåliga vanorna nu när jag kan göra eget kolsyrat vatten med härliga fräscha smaker 🙂

Nyheten Play

SodaStream Play är SodaStream senaste serie av kolsyremaskiner och förutom designen är det senaste att maskinen har fått en ny låsmekansim för flaskan. Nu behöver man inte skruva fast flaskan längre, det är bara att sätta in den och trycka på play 😉  SodaStream play finns i sex olika färger och den vi har är högblankt vit så den matchar med vårt köksbord, soffbord, kylskåp och kakel hehe! Den smälter faktiskt in så bra att den knappt syns hehe!! 🙂

20141109-202554-73554610.jpg

För att kolsyra vattnet trycker man bara ner kolsyreblocket i 2-3 sekunder. Hur många gånger man gör det beror på hur mycket kolsyra man vill ha 🙂 Det ni, det kan ni inte bestämma i butiken när ni handlar 🙂

20141109-202735-73655310.jpg

Behövs ingen elektricitet! Jag som letade efter sladden när jag först hade fått upp den ur förpackningen! Hahaha! 😀

 

Miljövänligt

Ja precis, det är ju miljövänligt med SodaStream också eftersom man inte köper några platsflaskor eller massproducerat kolsyrevatten. Och det blir billigare!!!!! Dessutom slipper man släpa hem tunga flaskor och om drickan tar slut är det bara att göra mer 🙂

 

Smaker med och utan socker!

Jag och Jair har lite olika smak vad det gäller läsk och sånt. Jag är mer för att vara nyttig och försöka hitta sockerfria men goda alternativ, medan Jair gillar när det är riktigt sött. Han är inte alls mycket för kolsyrat vatten så till honom blir det alltid läsk. Jag ska köpa till några SodaStream-flaskor till så att vi kan göra några olika alternativ. En till mig och en till Jair 🙂 Jag ser SodaStreamen som en möjlighet till en hälsosammare livstil (minska på Coca-colan), kanske även för Jair 🙂 Och även om vi ska göra läsk med socker så kanske vi kan hitta några goda alternativ från grunden 🙂 Jag har redan en idé där som jag tänkte prova 🙂

Förutom det så har SodaStream ett stor utbud av olika smaker med och utan socker. Vi har provat Grapefruit och Lemon/Lime nu i helgen. Jag tyckte Grapefruiten var riktigt god 🙂

Veckans favorit

Vi har haft SodaStreamen i 3 dagar nu och efter lite experimenterande har jag kommit fram till veckans favorit för smaksättning av kolsyrat vatten och det är den här 🙂

20141109-203351-74031440.jpg

 

Kolsyrat vatten smaksatt av citron och jordgubbar. Jag ville ha lite mera smak än vad man får i affären när man köper Ramlösas jordgubb-lime så Jair (han är ju trots allt bartender 🙂 ) pressade i jordgubbar med en vitlökspress. Det blev verkligen smakrikt kan jag säga! Godaste kolsyrade vattnet hittills! Och med en touch av svensk sommar hehe 🙂

På bilden nedanför provade vi att bara lägga i citron och jordgubbar utan att pressa, visst drog vattnet åt sig smak, men det var inget emot hur mycket smak som vattnet fick med hjälp av vitlökspressen 🙂 Hehe!!

20141109-203351-74031998.jpg

 

Tur att jag är en sån som ALLTID läser manualen först! Jag trodde nämligen att man kunde kolsyra smaksatt dryck, eller typ vad som helst! GÖR INTE DET! Kolla in vad som hände när den här killen skulle göra sparkling red wine!

 

http://youtu.be/YfeIfh6IK-E

Jag skulle inte vilja städa det där!

Jag läste på SodaStreams hemsida att var femte familj i Sverige har en SodaStream så det är säkert många av er läsare som har en. Jag tänkte höra med er om ni ville dela med er av något recepet eller om ni kan rekommendera någon speciell smak? Jag skulle gärna vilja prova lite!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Linda

  Jag måste rekommendera Citrus/Lime, fräsch och jättegod!!!
  Sedan är ju vanligt bubbelvatten med en citronskiva i nästan det bästa
  // Linda

  Svara
 2. Caroline

  Vi har haft en sodastream sedan dem kom och använder den fortfarande massor! Ett tips är att blanda i lite funlight eller annan saft. Då kan man få både med socker (som Jair gillade) och utan (som du gillade)! Egentligen allt går så länge det inte är mjölk, vin etc. För en fräsch smak kan man bara köra lite pressad citron (eller den på flaska) i så blir det mumma!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här