Okategoriserade

Spännande minisemester till Borås!

– Annonssamarbete med Boras.com

Idag ska jag och barnen på äventyr med min mamma och syster! Herregud vad vi har längtat!! Idag ska vi nämligen på en pressresa till Borås! Det var det här som vi hade tänkt göra förra veckan men så blev det, som tur var (eftersom Isadora var sjuk förra veckan), uppskjutet till idag 🙂 Borås är staden som jag är född och uppvuxen i 🙂 Borås ligger bara 40-50 minuter härifrån (beroende på trafik), men ändå är det förvånansvärt sällan som vi åker till Borås för att göra något annat än att hälsa på min pappa. Jag har inte turistat i Borås sen jag och Jair bodde där för 8 år sen så jag är riktigt taggad på att allt kul vi ska få göra 🙂

Vi kommer ha två heldagar i Borås och ska bland annat besöka Borås stora stolhet, Borås Djurpark, som är en av Sveriges största djurparker. Jag älskar Borås Djurpark! Jag har många fina minnen från besök i Borås Djurpark och jag är så exalterad över att få gå dit med barnen idag 🙂 När jag var liten bodde vi väldigt nära djurparken tills jag var runt 5 år. Då kunde vi höra elefanterna (tror jag) och vi kunde se girafferna från vår gård 🙂 Det var rätt coolt!

Vi kommer också gå på en familjeguidning som kallas ”Staden som galleri” och om jag får gissa så tror jag att det är en konstvandring i stan. Borås är nämligen känd för att vara en riktig konststad! Det finns alltid något fascinerande att titta på i Borås. När jag bodde i Borås så kom det till mycket statyer, den mest kända är den omdebatterade Pinocchio som är hela 9 meter hög och 11 miljoner dyr. Det var vilda debatter i media om Borås skulle ha en sån stor Pinocchio-staty eller inte, men tillslut sköt en anonym sponsor in dom sista pengarna och då togs beslutet. Borås skulle få Pinocchio och när statyn väl kom på plats så var folk glada över det. Boråsarna var i stan och firade och tog kort och nu tror jag att dom flesta känner sig stolta över den vackra statyn 🙂 Den senaste tiden har jag sett att tråkiga tegelväggar i Borås har förvandlats till jättelika makalöst vackra målningar. Borås blir verkligen bara vackrare och vackrare! Det ska bli så spännande att se allt idag 🙂

PS. Isadora är inte sur, hon har solen i ögonen…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.