Okategoriserade

Sovit hela natten! (Sluta nattamma)

Inatt sov Lucas hela natten utan att vakna en enda gång!!!! Han somnade sent, klockan var 22.56 när han äntligen ville sova!! Det är nog som ni säger. Vi måste väcka honom på morgonen, MEN han har ett hemskt morgonhumör! Om man väcker honom för tidigt så kan han vara superkinkig i en timme, ibland mer.

Hur som helst så sov han hela natten och vaknade först 6.34, alltså 7,5 timme i streck! Rekord hittills! Jag ammade och då blev han superpigg och skulle ner på golvet och leka. Jag låg och drog mig i sängen. Jag var supertrött efter att vi hade varit uppe och tittat på en favorit-serie till klockan 01.00 🙂 men efter en stund så gjorde jag iordning mig för att gå upp och äta frukost. När jag var färdig så började Lucas med sitt värsta morgonhumör. Skrek på golvet när han lekte och skrek i famnen och försökte slå mig och kasta sig bakåt. Jag började gunga honom lite i famnen och då sjöng han direkt sin sovsång och blundade. Antar att 7,5 timmes sömn inte är tillräckligt för en liten skrutt 🙂 klockan 8 sov han igen och vaknade inte förrän 11.30. Känns väl så där för jag antar att han kommer bli svårsövd ikväll. Jag ska försöka trötta ut honom med massa babysim nu på förmiddagen så att han sover sin tupplur tidigt, kanske kan vi rädda kvällen då 🙂 För oss så känns det inte superviktigt att han somnar tidigt och vaknar tidigt så länge han mår bra. Men jag önskar ändå att hans rutin kunde vara att gå och lägga sig klockan 21 och vakna klockan 9.00. Det hade jag tyckt var lagom.

Något som är helt säkert är att Lucas har sovit så mycket bättre sen när jag slutade med nattamningen. Både den här gången och när vi gjorde det när han var 8 månader. Nästa barn kommer jag sluta med nattamningen mycket tidigare. Jag kommer inte ihåg när man kan sluta men jag har för mig att det är vid 4 månaders ålder eller är det kanske 6 månader?

20140415-111827.jpg

4 Comments

 • Linda

  Varför vill du sluta med nattamningen så tidigt på nästa? För jag antog att du ville sluta med nattamningen men fortsätta amma på dagen. Det är ju så smidigt att mattamma mot att gå upp och ge flaska.

 • Mia

  Min son slutade själv att äta på natten när han var ca 3 månader. Vi har aldrig samsovit, han har sovit i egen säng sedan han var 2 veckor gammal, vilket jag upplever som att det är enklare då, han är van vid att sova själv och inte ha maten nära hela tiden. Han är nu 7 mån och somnar ca 20.00, vaknar ibland vid 4 och vill äta lite men inte varje natt, men vid 6-7 vaknar han ordentligt, sover igen vid 10 i ca 2 timmar sen en gång till på eftermiddagen ca 15, då kan längden variera. Visst förekommer undantag men nån timme hit å dit men på det stora hela är detta våra rutiner.

 • Isabelle

  Valde själv att inte amma alls, gav flaska men han sov i sitt nest mellan oss på natten. Dock slutade han själv att äta under natten från 6,7v ålder. Såg att han åt sista gången kl23 och sen sov han till ca 6 utan att äta eller vakna.
  Men de är säkert lättare att vänja barnen om de får flaska istället för bröst samt att man ser mängden och vet att de är mätta kanske.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.