Okategoriserade

Sovit första natten i egen säng

Inatt sov Lucas för första gången en hel natt själv. Han sov alltså i sin egen säng och vi sov i vår säng. Det är första gången vi lägger honom i egen säng och vet ni vad!?! Han sov HELA natten 🙂 Han vaknade inte ens upp för att dricka välling! Han har ätit mycket bättre sen vi kom hem så han var mätt och belåten när han la sig, så det bidrog väl också till att han sov hela natten. Men jag undrar om det inte kan vara så att han sov hela natten för att vi inte ”störde” honom. Vi brukar ju lägga oss efter honom. Först Jair och sen jag. En stund efter att jag har lagt mig brukar Lucas vakna, så han kanske faktiskt har sovit bättre för att vi inte har stört honom genom att komma in och lägga oss…

Det kändes väldigt konstigt och sorgligt att inte ha ”lilla nalle” jämte oss i sängen. Vi älskar ju egentligen att samsova men det finns en del fördelar med att inte samsova också. Till exempel om Lucas blir van att sova själv så kan någon annan passa kvälls/nattetid för han kommer förmodligen inte vakna för att kolla om mamma och pappa ligger bredvid. Jag tänker om vi vill gå på bio en kväll och min mamma har med sig sin hund (som inte ska vara med barn än så länge). 

Planen som vi har nu är att lägga Lucas i egen säng på kvällen, men om han kommer in till oss under natten så får han sova vidare hos oss. Jag vill att allt ska ske på Lucas villkor så om han är vaken och ledsen och vill vara nära oss så får han alltid vara det. Vi tycker ju som sagt om samsovningen 🙂

  

One Comment

  • Sandra

    Precis så som du beskriver upplever jag det också. Att man ”stör” barnen. Vi har flyttat över dem i egna rum när vi märkt detta men mycket tidigare än ni. Runt 8-10 mån. Men de får alltid komma till vår säng om de vill. Inatt har jag tex haft 4 åringen och tremånaders-tjejen hos mig i dubbelsängen. Pappan i huset valde då att ligga i 4-åringens rum. Han tycker samsovningen är jobbigare än jag. Hoppas ni fortsätter sova gott i egna sängar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.