Okategoriserade

Brrrrr…. kallt!!

Fy farao vad kallt det börjar bli. Vi sitter typ och huttrar här hemma. Hoppas verkligen värmen går på i lägenheterna snart. Nu går vi runt med fleecekläder och ullstrumpor inomhus!! Jag mätte upp temperaturen här hemma med vår babymonitor och om den visar rätt så är det 20 grader så vi kan inte klaga. Visste ni att gränsen går vid 18 grader!! Jag trodde gränsen var 20 grader även om hyresgästföreningen inte förhandlat fram något, men så är det tydligen inte. 

Vi får till och med imma på insidan av rutorna ibland tidigt på morgonen. Tänk då hur det är när det är 18 grader! Äh jag vågar inte ens tänka på det!! Hoppas verkligen värmen sätts på snart. Jag mailade hyresvärden om det, men lägenheten reglerar värmen själv så det finns inget dom kan göra. Fast om det var mycket under 20 grader så skulle vi göra en felanmälan. Jag är fortfarande lika sjuk som i tisdags, säkert på grund av kylan här hemma haha!! 

 

I hissen på väg till KUB tidigare idag 🙂 

2 Comments

  • J

    Om det drar inomhus (beror på mängden utflöde i ventilerna) så kan den upplevda innertemperaturen för boende faktiskt ligga lägre. Sånt kan konstruktörer räkna ut när man bygger nytt och bestämmer mängden luftflöde som ska genom ventilerna. Så egentligen borde ni kunna klaga och påverka om ni påpekar att den upplevda innertemperaturen (UIT) känns mycket lägre. För draget gör ju att ni blir avkylda trots att lufttemperaturen är satt till en viss temp. Och UIT måste vara behaglig den också för att skapa ett bra inomhusklimat. De har ju 2 alt som jag ser det, sänka mängden flöde i ventilerna eller höja värmen. Och det är absolut inte konstigt om man måste justera när man bor i nybygge så det tycker jag ni kan testa att påpeka om kylan/draget håller i sig.

    • Emma - På Smällen!

      Åhh tack! Detta hade jag absolut ingen aning om! Ok, vi ska hålla ut en eller två veckor till och se om det blir bättre när värmen går på. Annars så gör vi det, för det är verkligen as-kallt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.