Okategoriserade

11 bästa solsemesterinköpen till småbarn

Förra året skrev jag en lista om bästa solsemesterinköpen till bebis HÄR! Detta året tänkte jag skriva om dom bästa solsemesterinköpen till småbarn. I alla fall vad jag tror är dom bästa utifrån min erfarenheter av att vara på solsemester i Brasse-landet förra året 🙂 Listan är alltså på vad vi har använt mest och några grejer som jag tror att vi kommer använda mycket nu när han är lite större.

1. Långärmade UV-kläder – så vitt jag vet finns det bara tvådelade UV-kläder med lång arm, men det är mycket bättre att ha tvådelad med lång arm än en uv-overall med kort arm och korta ben. För att magen inte ska glipa så stoppde vi ibland in UV-tröjan i byxorna. Men oftast behövde inte de för Polarn o. pyrets uv-tröja är såpass lång att det räcker ändå.

Uvkläder bebis polarn

2. Badbyxblöja – superbra om ni ska bada i pool. I havet körde vi bara med UV-kläderna, alltså varken badbyxblöja eller badblöja. Men i pool tycker jag det är bättre att ha en ordentlig badbyxblöja än att köpa oändligt med engångsbadblöjor. Speciellt om man har en barn som äter riktig mat och inte bajsar mer än en gång per dag. Ett tips om ni använder engångsbadblöjor är att om barnet inte bajsar i dom kan ni hänga upp dom på tork och använda dom igen.

3. UV-hatt – gjord i samma material som uv-kläder. Vi köpte två stycken i två olika storlekar från Swimpy på Jollyroom. Jag tycker dom är bättre än vanliga solskyddshattar när man ska vara på stranden för dom kan man blöta och då håller dom sig svala. Det är ju så varm här så det är skönt att svalka huvudet ibland.

3. Armpuffar/armringar – Enkelt medel för att minska risken att barnet drunknar om det ramlar i djupt vatten. Dessa söta kostar 19 kr på Jollyroom

armringar

4. Simglasögon – småbarn ska inte dyka under vattnet i havet eftersom det är mycket bakterier, men i poolen går det oftast bra. Lucas gillar fortfarande inte att få vatten i ögonen så han ska få ett par simglasögon till minisimmet och solsemestern

5. Badskor – Jag tyckte först att det var löjligt med badskor. Ska inte barnet få känna sanden mellan tårna liksom? Men jag har ändrat uppfattningen lite när jag tänkt på alla stränder med vassa stenar (beror på var man åker såklart) och om det inte är vassa stenar så är det i alla fall sjukt varm sand som sipprar in i sandalerna. Vi kommer använda våra Tassa på Bali 🙂

tassa mockasin stranden

6. Solglasögon – med rem hela vägen runt huvudet. Vi köpte ett par som inte hade nån rem och dom är omöjliga att få Lucas att behålla på. Men som tur var fick vi ett par med rem av min moster innan vi åkte, dom är suveräna! Skyddar även mot skvätt i ögonen när man badar i det salta havsvattnet 🙂

7. Sandleksaker – såklart!! Visst måste man ha ett kit med hink, spade, kratte etc att leka med 🙂

sandleksaker

8. Resevagnen Babyzen YoYo (annonslänk)- suveränt köp när man är på resande fot!

9. Solparasoll till vagnen – ett måste i hettan och för att barnet inte ska bränna sig. Det som är bra med solparasollet är att man kan flytta det så att det alltid är mot solen.

10. Extra sufflett till vagnen – det är jättesvårt att få ett solparasoll att alltid täcka all som som lyser på barnet i vagnen om man inte har en väldigt bra sufflett på vagnen från början. På vår babyzen använder vi både solparasoll och extra sufflett. Extra suffletten på vår vagn räcker till allt utom fötterna, till fötterna använder vi solparasollet.

11. Solkräm – ett måste när man ska till stranden. Små bebisars hud tar inte upp solkräm lika bra som vi vuxna så det skyddar inte lika bra, men det är ändå bättre att smörja in än att inte smörja in. Tänk på att välja en bra solkräm som inte innehåller en massa farliga ämnen, läs gärna det här solkrämstestet. Vi har använt den solkrämen som fick bäst-i-test (annonslänk) sedan 2014 och våra barn har aldrig bränt sig trots att vi har varit på långresor till Brasilien och Bali.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.