Brasilien

Souvenirshopping på schemat!

Åh herregud vad jag är trött! Idag har jag och Jacke varit på äventyr igen. Det känns som att vi har promenerat ett helt varv runt jordklotet men riktigt så illa är det inte. Haha! Men vi promenerade till shoppinggatan Avenida Sete och sen gick vi vidare mot Pelourinho. Jacke promenerar så snabbt så det hela gick på ett litet kick, men nu är jag typ helt död! Haha!

I Pelourinho tog vi några bilder på en bahiana med massa Bonfim-band och så visade Jacke mig ett monument som föreställer ett kors som har ramlat.

Efter det gick vi vidare mot den jättelika hissen för att ta oss ner till Mercado Modelo som är precis framför havet.

I Mercado Modelo shoppade vi loss rejält och köpte alla souvenirer och annat som vi ska ta med till Sverige om två veckor. Det var fullt med folk i Mercado Modelo och ju längre in man kom ju billigare blev det. Jag tycker inget som vi köpte var speciellt dyrt men jag vet att allt är lite dyrare när jag är med.

Vi hade många påsar att släpa hem när shoppingen var klar. Det blev två klänningar till Isadora, ett linne till Lucas, ett linne till mig, några bahianaprynadsgrejer, en vackert slipad stengroda, två små gitarrer, chilicashew, en tavla och några bonfim-band 🙂 Jag ska berätta historien om bonfim-banden i ett annat inlägg 🙂

När vi kom tillbaka till lägenheten så var hela gänget i poolen och badade. Jag var trött och hade ingen lust att hoppa i poolen men…

… Jacke hoppade glatt i poolen med kläderna på! Haha! Herregud vad jag älskar den här tokiga vännen jag har!

Lucas var ivrig på att visa mig att han har lärt sig att flyta i vattnet! Visserligen så är ansiktet fortfarande under vatten men ni skulle se hur duktig han är i vattnet! Han kan till och med göra volter och stå på händer i poolen!

Isadora visade också glatt upp hur hon flöt runt själv i poolen 🙂 På bilden går Jairs systerson runt med Isadora i poolen. Han tycker det är jättemysigt att flyta runt 🙂

Barnen blev jätteglada för alla sakerna som jag köpte, särskilt gitarrerna. Det är kul för barnen är verkligen tacksamma för varenda liten grej och sakerna som Lucas gillar mest är oftast simpla grejer som knappt kostar något.

Ingen av dom hade tid att titta på kameran och se glada ut, men det behöver man inte när man har fått en kul grej. Det är bara mamma som försöker fånga allt på bild haha!

img_7854
img_7853

Idag var en riktigt bra dag, men herregud så trött man är nu! Jag tror jag ska vila lite och blogga mer imorgon! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.