Somnat in en sista gång

Nu har min lilla mormor somnat in, precis när det slutade regna och solen tittade fram. Det känns så overkligt. Jag sitter och tittar igenom fotoalbum och minns roliga minnen vi har tillsammans. Jag tittar i hennes och min Facebook-konversation och läser hennes sista meddelanden om och om igen samtidigt som jag inser att nu blir det inga fler… Jag gråter… Jag tittar på vloggen jag gjorde i Vegby i höstas där mormor pratar rätt in i kameran för ovanlighetens skull. Mormor har aldrig gillat att bli fotad eller filmad, men här pratar hon verkligen rätt in i kameran. Jag lyssnar på hennes röst, ser hennes varma skratt och saknar henne tills det känns som mitt hjärta ska gå i tusen bitar. Fy vilken smärta :’-( Jag känner mig alldeles trasig inombords. Min älskade lilla mommo! Vila i frid ❤

Jag och min fina lilla mommo i stugan i Flen ❤

Relaterade Inlägg

39 Kommentarer

 1. Sara

  Åh jag saknar ord, förstår att sorgen känns bottenlös just nu och jag saknar ord….så jag skickar kärlek och styrkekramar till dig och familjen ❤

  Svara
 2. Marie Alvas mamma

  Beklagar er förlust. Tänker på dig. ❤ känns bra att du var nära och fick säga hej då. bamse kram ❤

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! ❤ Ja, jag är så glad att jag var där och fick prata med henne innan hon försvann. Igår frågade hon om alla kunde komma in i rummet och efter det blev hon drastiskt sämre och slutade svara på tilltal. Men jag tror hon kände och hörde att vi var där.

   Svara
 3. Kristina K

  Men åh så fin hon var din mormor. Jag tittade på vloggen. Precis som du beskrev, vilket varmt skratt och ser så pigg ut. En fantastisk kvinna. Så himla sorgligt att hon inte får vara med er längre i livet. I ditt minne och hjärta lever hon för alltid.

  Kram!

  Svara
 4. pernilla holmen

  Beklagar sorgen o förlusten, förstår att allt känns så tomt o overkligt o att sorgen o smärtan är fruktansvärd det känns som man aldrig kan bli glad igen,,, jag lider verkligen med dig Emma, skickar massa styrkekramar till dig

  Svara
 5. Sofie

  Åh vad tråkigt, fy! Men dina fina minnen kommer ingen någonsin kunna ta ifrån dig ❤ Minns när min farmor dog, jag bodde långt ifrån och hon var sjuk, jag hann aldrig träffa henne och säga hejdå. Den smärtan när pappa ringde och sa att farmor har somnat in.. Grät och grät… Nu är det några år sen, och jag tänker på farmor och alla minnen och blir alldeles varm i hjärtat. Tacksam för den tid vi fick och allt roligt vi upplevt tillsammans.

  Vi finns här för dig Emma, varm kram! ❤

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du ❤ Beklagar din farmor, förstår att det måste varit svårt. Det är väldigt svårt att ta in allt detta tycker jag. Sjukdomsförloppet gick så himla snabbt. Jag träffade min mormor en gång i början när hon precis blivit inlagd och nu två månader senare så dog hon. Det är verkligen den värsta jag har upplevt. Sorgen är obeskrivligt tung :’-(

   Svara
 6. Jennifer

  Beklagar er stora förlust! ❤️ Vill inte ens föreställa mig hur det känns. Tillåt dig att sörja, det behöver du. Vad jag ser likheter mellan dig och din mormor. Jag är övertygad om att hennes fina gener, både insida och utsida, lever vidare i dig. ❤️ Tänker på den här vackra dikten, som jag kände lite tröst i när jag själv förlorade min bonusfarmor;
  ”Jag står vid havet. Det ligger ett skepp vid kajen. Kaptenen låter morgonvinden gripa tag i seglen och skeppet ger sig ut på havet. Det är ett vackert fartyg som är byggt för långa färder. Jag står vid stranden och ser när det försvinner som en prick vid horisonten. Just då hör jag någon vid min sida säga: “Nu har han lämnat oss” Lämnat oss för vad? Han har bara försvunnit ur synhåll för mig. Det är allt. Han är lika vacker och välbyggd som när han lämnade stranden. Detta att han har blivit mindre och till slut försvunnit är ju bara som jag ser det. Just när rösten bredvid mig säger att han har lämnat oss, finns det någon på en annan strand som ser honom dyka upp vid horisonten och en annan röst som ropar: Här kommer han!”
  Stor kram! ❤️

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här