Solen och solskydd

Det blev en rolig födelsedagsfest igår 🙂 Idag är det stranddag för mig, Lucas och Jairs kusin Yaan. Det var bara vi som orkade oss iväg till stranden idag. Dom andra sover eller är REJÄLT brända från stranden igår. Jag undrar nästan om det kommer bli en brännskada för det är sällan jag har sett så röd hud! Det där med att använda rätt solkräm och inte vara i solen för länge är inte så lätt för alla. Jag älskar stranden och solen och har lärt mig vilken solskyddsfaktor jag behöver när jag kommer till ett varmt land. Jag bränner mig sällan för jag trappar ner solskyddsfaktorn långsamt och om jag bränner mig så bränner jag mig inte så att det gör ont eller så huden flagar, den blir bara lite rosa. Jag vet att det inte är bra att bränna sig så därför är jag försiktig. En del av er kommer säkert säga att man inte ska trappa ner solskyddsfaktorn och att man visst blir brun även om man använder 30. Jag håller inte alls med, jag antar att våra hudar är olika. Jag blir inte särskilt brun med solskyddsfaktor 15, utan måste gå ner till åtminstone 10 eller 8. Men jag använder alltid 15 ett tag först. Den här gången här använde jag 15 ända tills den flaskan tog slut. Men jag använder fortfarande högre solskyddsfaktor där huden är tunn och känslig så som i ansiktet och på bröstet.

20140322-151253.jpg

Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här