Okategoriserade

Snygg trädgård med marksten

– Sponsrat inlägg –

Just nu är det gavelradhus till salu i närheten av oss. När jag fick höra det så blev jag genast jättenyfiken och var tvungen att titta in på mäklarens hemsida. Vi stormtrivs i vårt hus och jag vill egentligen inte alls flytta men efter att ha varit inne i grannens gavelhus och sett den stora trädgården och att hon till och med har byggt ut huset men ändå har så mycket tomt kvar att nyttja så bestämde jag mig för att hålla ögonen öppna 🙂

Huset var tyvärr inget för oss (eller det kanske var tur?), det hade färre sovrum än vad vi har idag, men jag fastnade ändå för trädgården. Jag hade förväntat mig en stor trädgård med en massa gräs men det var det inte. Dom hade lagt marksten på framsidan och på sidan av huset och hade bara sparat en liten lummig spännande trädgård med buskage och grönskande växter och två altaner. Jag tycker det var riktigt smart att lägga marksten på den delen av trädgården som dom förmodligen inte är så ofta i för då blir trädgården mycket mer lättskött 🙂

Ett smart sätt om man vill ha mindre gräs är ju också att göra som på den här bilden där markstenen fint ramar in trädgården och sedan är det utfyllt med stenar där som det skulle varit gräs.

Vi har marksten på vår garageuppfart framför huset och framför uteboden i trädgården. Det kommer lite ogräs emellan stenarna men det går snabbt att ta bort. På baksidan brukar Jair lyfta hela stenarna för att få bort hela roten till ogräset och nu växer det inte mycket ogräs där längre 🙂 En annan av vår grannar har också fått till en väldigt snygg trädgård genom att pryda hela garageuppfarten med vit dekorationssten. Det är verkligen bländande vackert och ser så exotiskt ut!

Bilderna till det här inlägget har jag lånat från Bygghemma som har massvis av olika typer av marksten att välja mellan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.