Femte graviditeten

Snart slut på saker att äta…

Mitt mående är så konstigt just nu. Idag och igår har jag mått skit igen, men för bara några dagar sen så mådde jag mycket mindre illa och då blev jag orolig istället. Jag började analysera varenda litet symptom och jämförde med mitt MA 2014, men då kände jag ju mig gravid även fast bebisen hade dött, så att symptomen kommer och går behöver inte betyda något.

Igår köpte vi thaimat till lunch eftersom det är en av få maträtter som jag kan äta eller jag kanske borde skriva kunde äta… Ja, för efteråt så smakade det jättemycket salt i min mun och det gick inte att få bort vad jag än gjorde så nu kan jag inte äta thaimat heller.

Jag kan inte heller dricka kaffe, men earl grey te med havremjölk funkar. Och det enda jag kunde tänka mig att äta idag var snabbmakaroner, falukorv och tomat, jag hoppas att det funkar imorgon också. Det känns som att jag börjar få slut på saker att äta.

Det är tur att jag har den här lille gubben som distraherar mig och tvingar upp mig ur sängen varje morgon även när jag egentligen känner att jag bara vill ligga kvar 🙂

Idag passade jag på att ta en tupplur när William sov. Det är så mysigt att snusa med honom på soffan – tror det får bli en vana tills dessa jobbiga veckor är över!

2 Comments

  • Therese

    Mat kan verkligen vara sååå jobbigt när man är gravid 😩 Jag läste så många som blivit hjälpt mot illamåendet på morgonen genom att äta typ salta kex direkt man vaknade i sängen. Men fyy alltså, jag blev bara mer illamående av att äta dom där kexen i sängen. Bara skålen med kex på sängbordet fick mig att må dåligt 😂 Enda som hjälpte mig i början var att småäta konstant, och det var typ bara mackor som gick ner 😬

  • Joanna

    Båda mina graviditeter har varit så genom hela tiden…mat äts enbart för att det är ett måste och pasta är det som funkar bäst…och fil/yoggi och mackor. Stark mat typ indiskt och starka thairätter har också funkat. Kan fortfarande bli illamående av att se bilder på mat (är i v 34 nu). Det värsta är att så fort någon frågar ”vad är du sugen på?” Så blir svaret ”ingenting”.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.